Egy csoportban a japánokkal

Szerdán megtartották az asztaliteniszezők csengtui csapat-világbajnokságának sorsolását. Az első kalapból a férfi és a női válogatottunk is Japánt kapta ellenfélül.

A férfiaknál 32 csapat alkotja a mezőnyt (négy ötcsapatos és három négycsapatos csoportot alakítottak ki), míg a nőknél 28 csapat indul (négy ötcsapatos és két négycsapatos csoporttal). Mindkét magyar válogatott ötös csoportba került, tehát legalább négy mérkőzést játszik majd a kínai városban. Női csapatunk a második kalapból várta a sorsolást, amely során Japánt, Lengyelországot, Szlovákiát és Üzbegisztánt húzták mellé – számolt be szerdán a magyar szövetség.

A férfiválogatottunk visszalépéseknek köszönhetően lehet ott Csengtuban, így az ötödik kalapba sorolták be. A Muskó Péter által irányított együttes Japánnal, Hongkonggal, Romániával és Iránnal került egy csoportba.

Az összes csoport ide kattintva tekinthető meg.

A csoportok első két helyezettje automatikusan továbbjut a legjobb 16 közé, a csoportharmadikok közül pedig a szeptemberi világranglista szerinti legjobb csapatok csatlakoznak még a nyolcaddöntő mezőnyéhez.

A világbajnokság küzdelmei pénteken rajtolnak a csoportkörrel, a kieséses szakasz október 5-én, szerdán kezdődik. A női és férfi döntőt október 8-án, szombaton, illetve október 9-én, vasárnap rendezik.

A CSENGTUI VILÁGBAJNOKSÁGON RÉSZT VEVŐ MAGYAR CSAPATOK

Női válogatott:
Madarász Dóra
Hartbrich Leonie
Nagyváradi Mercédesz
Dari Helga
Edző: Bátorfi Zoltán

Férfiválogatott
Majoros Bence
Szudi Ádám
Ecseki Nándor
Lakatos Tamás
Edző: Muskó Péter

A világbajnokságról minden infó egy helyen: https://bit.ly/chengdu2022wtt

 

fotó: MOATSZ