Egyenlített a Kaposvár, ismét nyert a Pénzügyőr az Extraligában

A Kaposvár egyenlített a Kazincbarcikával szembeni párharcban, a Pénzügyőr ugyanakkor hatalmas csatában ismét legyőzte a Kecskemétet a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzésein, hétfőn.

A somogyiak a pénteki első összecsapáson sima vereséget szenvedtek, ezúttal azonban összeszedetten és pontosan röplabdáztak: az első szettben a címvédő barcikaiak csak a játszma végén tudták megközelíteni riválisukat, míg a másodikban végig alárendelt szerepet játszottak – számolt be az MTI.

A harmadik szett hozta a legnagyobb küzdelmet, de a végjátékban a hazaiak koncentráltak jobban, és megérdemelten egyenlítették ki az összesített állást.

A harmadik találkozót csütörtökön rendezik.

A másik párharcban az első meccsen nyertes Pénzügyőr – amely szombati 3-0-s sikerét megelőzően a szezon során mindhárom mérkőzését elveszítette a kupagyőztes Kecskeméttel szemben – hatalmas csatában, öt játszmában, 135 perces mérkőzésen másodszor is legyőzte alföldi riválisát, így egyetlen sikerre került a bajnoki döntőbe jutástól. A találkozó legponterősebb játékosa a hazaiak játékosa, Pesti Marcell volt 26 ponttal, a fővárosiaknál az ukrán Igor Vityjuk 20 pontig jutott. A harmadik mérkőzést szerdán játsszák.

A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak.

Eredmény, elődöntő, 2. mérkőzés:

Kecskeméti RC-LV Sport Pénzügyőr SE 2-3 (24, -23, -22, 19, -15)
A párharc állása: 2-0, a Pénzügyőr javára.

Fino Kaposvár SE-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (23, 18, 22)
A párharc állása 1-1.