Elek Gábor és a Fradi hét játékosa hosszabbított, Julia Behnke távozik

Az FTC női kézilabda csapatának meghatározó játékosai szerződést hosszabbítottak, sőt Elek Gábor vezetőedző is marad.

A zöld-fehér szakosztály kedd délelőtti sajtótájékoztatóján fontos bejelentésekre került sor a Groupama Arénában. Eldőlt, hogy 2024-ig biztosan a Ferencvárost erősíti Alicia Stolle, Angela Malestein, Bíró Blanka, Emily Bölk, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Kovács Anett, valamint, hogy a csapatot továbbra is Elek Gábor irányítja.

A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a sajtóeseményen a szakosztály ügyvezető Görög Zsolt, a csapat vezetőedzője, Elek Gábor és a klub ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán osztotta meg gondolatait.

A Ferencváros és a menedzsment számára fontos visszajelzés, hogy ilyen sok játékossal és a vezetőedzővel is meg tudtuk hosszabbítani a szerződést – mondta Görög Zsolt, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója. – Jó úton járunk a céljaink felé, szeretnénk komoly eredményeket elérni a jövőben is. Fontosnak tartjuk a kézilabda szakosztály stabil működését, illetve a játékoskeretben, az öltözőben és a szakmai stábban is fontos szempont az állandóság. Látjuk, érezzük, hogy van vonzereje a Ferencvárosnak, ez is kellett ahhoz, hogy a nemzetközi szinten is kiemelkedő játékosok szívesen maradtak itt.

A csapat vezetőedzője, Elek Gábor, aki immáron kétszeres magyar bajnoknak vallhatja magát, ugyancsak boldogan beszélt érzéseiről.

Köszönöm a játékosoknak, hogy bíztak bennünk, illetve a vezetőségnek, hogy úgy gondolták, együtt folytassuk tovább. Nagyszerű éven vagyunk túl, a bajnoki címre gondolok itt, amely kárpótolt minket sok mindenért, ráadásul egy olyan évben tudtunk bajnokságot nyerni, amelyben a vírus megnehezítette mindenki dolgát. Annak az évnek az elején kötöttünk egy szövetséget a csapattal, miszerint bármi jön, nem foglalkozunk vele, a tudásunk legjavát kell nyújtani, és ezért vagyok büszke erre csapatra, mert ezt meg is tudtuk valósítani. A legnagyobb elismerése a munkánknak, hogy ennyi játékos gondolta úgy, hogy szeretne itt maradni, így tovább tudunk építkezni. Nagy álmunk a FINAL4, ehhez lépéseket kell még tennünk, de elmondhatjuk, hogy kicsit közelítünk efelé.

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke elmondta:

Nagyon örülök, hogy a játékosok így döntöttek és sikerült velük megyegyezni. A stabilitás, az állandóság fontos, így örülök, hogy Gábor is velünk marad, akinek nagyon magasra értékeljük a szakmai tudását, ő a Fradi-család igazi tagja. A klub minden segítséget megad, hogy a szakosztály fenn tudja tartani az állandóságot, és emeljük a lécet, ha kell, mert ahogy elnök úr is mondta, idővel Bajnokok Ligáját kell nyerni. Ennek érdekében elkezdődik a munka, a klub is tudja, hogy magasabbra kell emelni a lehetőségeket. Öröm, hogy a játékosok maradtak, a gerincünk megvan, erre lehet építeni jövőképet és szakmai tervet, ami alapján a kimondott álmok megvalósulhatnak. A szakmai döntésekbe nem szoktunk beleszólni, mi a lehetőséget biztosítjuk, hogy az edző és a játékosok itt ki tudják hozni magukból a lehető legjobbat. Az én feladatom most már a szurkolás, a lányok, és a szakosztály támogatása.

A most szerződést hosszabbító játékosok közül Bíró Blanka áll legrégebb óta az FTC szolgálatában, hiszen már 2016-ban is klubot erősítette.

Nagyon örülök, hogy továbbra is a Ferencváros játékosa lehetek – mondta el a válogatott kapus a fradi.hu-nak. – Rengeteget köszönhetek a klubnak, nagyon a szívemhez nőtt az elmúlt közel hat évben, ezért se volt kérdés számomra, hogy hol folytatom a pályafutásomat. Bízom benne, hogy a csapat töretlenül fejlődik tovább és nagyobb eredményeket ér el. Minden erőmmel azon leszek, hogy minél sikeresebb legyek én is és a klub is!

Poszttársa, Janurik Kinga csak 2020-ban csatlakozott hozzá, de gyorsan kiváló párossá váltak, és mindkettejüknek elévülhetetlen érdeme volt a bajnoki címben.

Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet, nagyon szeretek itt lenni, és nagyon szeretem a csapatot, a klubot és a szurkolókat – folytatta Janurik Kinga. – Örülök, hogy a Fradi-család tagja lehetek!

Az aranyéremmel zárult bajnokság legjobb ferencvárosi gólszerzője Angela Malestein volt, 142 gólt lőtt, ráadásul az idei tizenhárom tétmeccsen is hatvannégy találatnál jár már.

Nagyon boldog vagyok, hogy még két évet játszhatok a Fradiban – így a holland világbajnok szélsőnk. – A következő években is mindent beleadok a csapatomért és ezért a klubért. Van egy nagy álmom, és remélhetőleg egy napon meg is valósítjuk!

Az akciógólok tekintetében Emily Bölk volt a legjobb tavaly, és idén is a csapat egyik legmeghatározóbb alakja.

Nagyon örülök a szerződéshosszabbításomnak, és annak, hogy a következő években is a csapat, a Fradi tagja lehetek. Nagyon szeretek Budapesten élni, szeretek nap mint nap együtt dolgozni a lányokkal és Gáborral azon, hogy még tovább fejlődhessünk és elérjük a céljainkat. Fantasztikus volt az első szezonom a bajnokság megnyerésével, és a következőkben is az ehhez hasonló nagyszerű pillanatért fogok küzdeni Fradi-mezben.

Bölkkel egy időben érkezett a Népligetbe Alicia Stolle is, aki ugyancsak marad klub kötelékében.

Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is a Fradiban lehetek. Hálás vagyok a támogatásért és a belém fektetett bizalomért, illetve büszke arra, hogy ennek a csapatnak a tagja maradok. A klub céljaival teljes mértékben azonosulni tudok, és biztos vagyok benne, hogy ezzel a csapattal sok mindent elérhetünk, illetve, hogy személyesen is tovább fejlődhetek.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FTC-Rail Cargo Hungaria (@ftc_kezilabda) által megosztott bejegyzés

 

Janurik Kingához hasonlóan Kisfaludy Anett is Érdről érkezett 2020 nyarán. A beálló ragyogó teljesítményt nyújtott az előző idényben, visszakerült a válogatottba és az olimpián is részt vehetett.

Nagyon jól érzem magam a Fradiban, örülök, hogy többen is hosszabbítottunk a klubbal, különösen jó kapcsolatban vagyunk a lányokkal, ennek is köszönhető, hogy bajnokok lettünk a tavalyi szezonban. Nagyon várom a jövőt, hogy együtt elérjük azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé.

Kovács Anett is egy teljes szezonon van túl eddig Fradi-mezben, de ennyi idő alatt is rengeteget fejlődött, valamint bizonyította, hogy a legmagasabb szinten is megállja a helyét.

Örülök, hogy itt lehetek, és hogy megkaptam a lehetőséget, amikor az első szerződést megkötöttük. Boldog vagyok, hogy hosszabbítani szeretett volna velem a klub, hiszen ez azt jelenti, hogy számítanak rám. Nagyon szeretek itt lenni, jól érzem magam, olyan játékosok és stábtagok vesznek körül, akiktől rengeteget tanulhatok.

A hét hosszabbító játékos mellet egy távozó is lesz, ugyanis Julia Behnke távozik. A német játékos  sportolói szempontból nagyon jól érzi magát a Ferencvárosnál, szeretne a családja közelében lenni, ezért Németországban folytatja pályafutását.

Szomorú vagyok, hogy nem jöttem korábban a Fradihoz, mert sportolóként minden tökéletes számomra itt, ez az igazán nekem való hely. Hálás vagyok a klubnak és a szurkolóknak is, de úgy érzem, három külföldön töltött év után a mentális egészségem miatt haza kell költöznöm. Az idény végéig azonban, ahogyan eddig is, száz százalékban a feladatomra koncentrálok, és mindent megteszek azért, hogy sikeresek legyünk, hogy elérjük a céljainkat.

fotó: fradi.hu