Fiatal magyar csapat játszik Lengyelországban

Fiatal átlagéletkorú magyar válogatott szerepel a lengyelek otthonában a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező pénteki játéknapján, mivel Ferencz Csaba, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián nem is utazik el Bydgoszczba.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány az M4 Sport hétfő esti magazinműsorában elmondta, nem a levegőbe beszélt, amikor nyáron a generációváltást említette, kíváncsi rá, mire képesek a fiatalok, ezért marad ki az Európa-bajnoki résztvevő csapat három játékosa.

A Barcelona kosárlabdázója, Hanga Ádám klubkötelezettségei miatt nem tagja a keretnek. Róla az edző elmondta, hogy „Európában minden héten Magyarországot képviseli„.

A lengyelek elleni selejtezőn ugyanakkor pályára léphet az amerikai születésű Govens Darrin, akinek már rendben vannak a magyar papírjai. Ugyanakkor Ivkovics kijelentette, „egy útlevél vagy egy állampolgárság nem jelenti azt, hogy játszani is fog„, ahhoz bizonyítania is kell az edzéseken.

Ivkovics vezetésével a magyar válogatott a nyolcaddöntőig jutott a szeptemberi Európa-bajnokságon. A lengyel, litván, koszovói, magyar összetételű világbajnoki selejtezőcsoportból az első három jut a következő körbe.

A bő keret:
Ruják Adrás (Atomerőmű SE), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (KTE), Juhos Levente (Szedeák), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Kovács Péter (Szolnoki Olaj), Benke Szilárd (ZTE), Tóth Norbert (Falco), Ferencz Csaba (Körmend), Molnár Márton (KTE), Perl Zoltán (Falco), Filipovity Marko (Alba Fehérvár), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Karahodzic Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco), Govens Darrin (Falco)

A magyarok programja:

november 24.:
Lengyelország-Magyarország, Bydgoszcz 18.30

november 26.:
Magyarország-Koszovó, Debrecen 19.00

2018. február 23.:
Litvánia-Magyarország

2018. február 26.:
Magyarország-Lengyelország

2018. június 28.:
Koszovó-Magyarország

2018. július 1.:
Magyarország-Litvánia

(MTI)

fotó: M4 Sport