Fucsovics Márton öt meccslabdáról kapott ki

Fucsovics Márton öt meccslabdáról kikapott az indiai Púnában zajló, 501 ezer dollár (130 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglista 85. helyén álló magyar játékos – aki a nyitókörben az argentin Nicolas Kickert (95.) búcsúztatta – szerdán a negyedik kiemelt francia Benoit Paire-rel csapott össze. Előzőleg egyszer találkoztak egymással: tavaly áprilisban, a franciaországi Sophia Antipolisban rendezett challenger-torna negyeddöntőjében Paire két szettben győzött.

Második meccsükön a magyar Davis Kupa-csapat vezére 3:2-nél elvette ellenfele adogatását, az ATP-rangsor 41. helyezettje azonban 4:4-nél utolérte őt, majd egy újabb brékkel szettelőnybe került. A folytatásban a 25 éves Fucsovics kétszer is elvette Paire szerváját, de a francia rendre kiegyenlített, így jöhetett a rövidítés, melyben a kevesebbet rontó magyar bizonyult jobbnak.

A döntő szett kiegyenlített küzdelmet hozott, Fucsovics remekül állta a sarat az ATP-rangsor 18. helyén is megfordult Paire ellen, majd 5:4-nél három meccslabdához jutott. Ezeket riválisa kétséges – és a magyar által vitatott – adogatásokkal hárította, aztán 6:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést, pedig két labdája is volt hozzá. A találkozót lezáró tie-breakben már két fáradt játékos szállt szembe egymással, Fucsovics további két meccslabdát elpuskázott, ellenfele azonban a harmadikját már kihasználta, így 3 óra 4 perc elteltével ő ünnepelhetett.

Fucsovics érthető csalódottsággal nyilatkozott Facebook-oldalán:

Fáradtan, mérgesen, kicsit csalódottan már a szálláson vagyok. Sajnálom a mai vereséget, mert a kezemben volt (a mérkőzés). Sajnos nem tudtam teljesen kizárni a külső körülményeket, és talán kicsit agresszívabb is lehettem volna a meccslabdáknál” – értékelt a magyar teniszező, kifejtve, hogy ellenfele nagyon ritmustalanul játszott, és nehéz volt nyugodtnak maradnia.

Ebből is tanulni kell, ami viszont biztató, hogy a nagyon kemény időjárási körülmények ellenére is egész jól bírtam fizikailag” – tette hozzá.

A púnai torna először szerepel az ATP-versenynaptárban.

Eredmények (a torna honlapjáról):

nyolcaddöntő:
Paire (francia, 4.)-Fucsovics 6:4, 6:7 (4-7), 7:6 (8-6)
Haase (holland, 5.)-Jarry (chilei) 3:6, 7:6 (7-5), 7:5
Herbert (francia, 8.)-Bhambri (indiai) 4:6, 6:3, 6:4

(MTI)

fotó: Fucsovics Márton sportolói fb oldala