Gera Zoltán szerint értékelni kell az egy megszerzett pontot

A szerbek elleni, 1-1-re végződött hazai Nemzetek Ligája-összecsapás után a magyar csapatot irányító Gera Zoltán elmondta: a játékosok csalódottak voltak a győzelem elmaradása miatt.

Marco Rossi és Cosimo Inguscio távollétében Gera Zoltán irányította a kispadról a magyar válogatottat a szerbek ellen, és az 1-1-re végződött összecsapás után ő értékelte a találkozót –

– Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sorra alakítottunk ki a helyzetet, míg a szerbek egyetlen helyzetükből gólt szereztek – fogalmazott Gera. – Ebben a periódusban domináltunk, helyzeteket alakítottunk ki, majd a félidőben azt beszéltük meg, hogy agresszíven kell letámadni és hibára késztetni az ellenfelet. Ez eleinte sikerült, de ahogy telt az idő, fáradt a csapat, és a vendégek előtt is több lehetőség adódott. Azt gondolom, ez a szerbek ellen teljesen normális, hiszen nagyon komoly minőséget képviselnek a játékosaik.

– Az utolsó 15 percben hektikus volt a meccs, szétszakadt a pálya, ezért mindkét oldalon alakult ki lehetőségek. Igazságtalan lett volna, ha elveszítjük, mert szerintem összességében közelebb álltunk a győzelemhez, mint a szerbek, és az utolsó pár percet leszámítva többet is tettünk a sikerért. Értékelni kell az egy megszerzett pontot, és azt, hogy Szerbia két meccsből egyszer sem tudott nyerni ellenünk, ez mindenképpen bravúr. A játékosok csalódottak voltak a meccs után, mert ők is úgy érezték, hogy elég helyzetünk volt a győzelem megszerzéséhez – fogalmazott Gera Zoltán.

Nikolics Nemanja pályafutása során első alkalommal csapatkapitányként vezette ki a válogatottat a találkozóra, jól játszott, emellett egy remek gólpasszal is segítette a csapatot.

– Fantasztikus érzés volt, hogy én lehettem a csapatkapitány – fogalmazott a MOL Fehérvár támadója– Szalai Ádám nagyon hiányzott az öltözőben, de próbáltam saját magamat adni, és amennyire lehet, átvenni a szerepét. Fantasztikus érzés volt a szerbek ellen csapatkapitányként pályára lépni, igazán csodás pillanat volt ez a számomra. Sajnálom, hogy nem nyertünk, mert megérdemeltük volna a három pontot. Az első tíz percben még nem találtuk a ritmust, de a félidő hátralévő részében nagyon jól játszottunk, a kapott gól után megnyugodott a csapat, és szép focit produkáltunk. Lövéseink, szögleteink voltak, majd egy begyakorolt támadás végén nagyon szép gólt lőttünk, külön öröm számomra, hogy gólpasszt tudtam adni. Négy-öt alapemberünk hiányzott a keretből, de megmutattuk, hogy nélkülük is stabil csapat vagyunk. Fegyelmezettek voltunk, minden párharcba agresszívan mentünk bele, és bár a végére elfáradtunk, le a kalappal a csapat teljesítménye előtt! Három nap múlva újabb fontos mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy sikerrel vesszük azt az akadályt, és oda tudunk érni az első helyre a Nemzetek Ligája-csoportban.

 

fotó: MLSZ