Győzelemmel debütált a megújult Fradi

Magabiztos győzelmet aratott az Ancsin Gáborral és Schuch Timuzsinnal felálló Ferencváros a férfi kézilabda NB I nyitófordulójában.

A találkozó előtt kiderült, hogy a Ferencváros első számú irányítója, Bozo Andjelic sérülés miatt, míg a DVTK-Eger két új légiós játékosát nem tudta nevezni az összecsapásra. Két fiatal tehetség, Kiss Bence és Holdosi Bence személyében két NB I-es újoncot is avatott a zöld-fehér alakulat.

FTC_Eger01_Ferfi_kezilabda_NB_I_2018_2019_sportmenu

A találkozót az Eger kezdte jobban, míg a Fradi nehezen lendület bele a játékba, 4-4-ig a vendégeknél volt az előny. A 7. percben Mikita Bence révén megszerezte a vezetést a házigazda Ferencváros, ezután fokozatosan javult a zöld-fehérek játéka, mind védekezésben, mind támadásban. Az első félidő felénél már öt góllal vezetett a Fradi (11-6). A játékrész második felében fokozatosan nőtt a különbség a két együttes között, végül hétgólos Fradi-előnnyel mentek pihenni a csapatok (17-10).

FTC_Eger02_Ferfi_kezilabda_NB_I_2018_2019_sportmenu

A második játékrészben több poszton is cserélt a Fradi edzője. A kapuba Rade Mijatovic helyett Marián Zernovic, irányítóba Kovacsics Anikó testvére, Kovacsics Péter, beállóba Pordán Bálint, a két szélre pedig Szakály Benedek, valamint a mindössze 17 éves Holdosi Bence érkezett, utóbbinak ez volt az első felnőtt NB I-es találkozója. A felforgatott csapat nehezen lendült játékba, ugyanis öt percig nem talált kapuba, aztán jött Ancsin Gábor és beindult a Fradi-henger, sőt a 42. percben már tíz gól volt a két együttes között a különbség (22-12). Az utolsó negyedórában sorra jöttek a zöld-fehér-gólok, az egriek nem tudták tartani a lépést a hazaiakkal. Újabb fiatal, Kiss Bence debütált felnőtt NB I-ben, sőt gólt is szerzett. Végül tizenkét gólos ferencvárosi sikerrel zárult a találkozó (30-18).

A találkozót követően elégedetten nyilatkozott a Sportmenünek a Ferencváros vezetőedzője, Horváth Attila. “Nem izgultam. Azért nem, mert azt a munkát, amit a nyolc hét alatt elvégeztünk, hogy ne keljen izgulnom. Jól dolgoztak a srácok, az edzőmeccseken alapján látszik, hogy jó úton haladunk. A védekezésünk nagyon összeállt. A felkészülés során 22 gólnál többet nem kaptunk. Bíztam ma is, hogy a védekezésünk jó lesz. Az Eger meggyengített csapattal jött, a csapat hozzáállása maximálisan rendben volt. Az első bajnoki mérkőzés miatt, mindenkiben volt egy kis drukk, de az első tíz perc követően a csapat megrázta magát és előjött az a munka, amit a nyolc hét alatt elvégeztünk. Bízom a jó folytatásban. Még egyszer gratulálok a srácoknak az első bajnoki győzelemhez.”

Lejátszotta első hivatalos ferencvárosi-mérkőzését a válogatott kézilabdázó, Schuch Timuzsin. “Jól éreztem magam a pályán, már nagyon vártuk a mérkőzést. Nagyon örülök, hogy jól sikerült az első hivatalos meccsem a Fradiban. Köszönjük szépen a szurkolóknak, akik kijöttek az Elek Gyula Arénába. Szeretnénk minél több néző előtt játszani, természetesen, ahogy jönnek az eredmények, úgy nőhet majd az érdeklődés is. Gratulálok mindenkinek, jól játszott, elégedett vagyok eredménnyel, csapatként játszottunk.”

Az egriek szakvezetője, Tóth Edmond elmondta több nehézséggel küzdött a csapat, ugyanis adminisztrációs problémák miatt az együttes négy új igazolása, Rolandas Bernatonis, Gregor Lorger, Rédei István és Molnár Balázs sem tudott pályára lépni  „Nehézségek akadtak a klub háza táján, ezért nem sikerült úgy eljönnünk ide, ahogy szerettünk volna. Aki itt volt, az becsülettel küzdött, de azt látni kell, hogy egy megerősödött, komoly célokra törő Ferencvárossal találkoztunk, amely hazai pályán szeretett volna bizonyítani a közönségének. Egy erős, jó csapat, az erejéhez mérten játszott, megérdemelten győzött a Fradi.” – mondta el a vendégek edzője,

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló:

Ferencváros-Eger 30-18 (17-10)

Elek Gyula Aréna, 400 néző

gólszerzőink: Ancsin 5, Bujdosó 5, Orjonikidze 4, Oláh 3, Pálos 3, Debreczeni 3, Szakály 2, Holdosi, Pordán, Mikita, Kiss, Kovacsics

 

További eredmények:

MOL-Pick Szeged – CYEB Budakalász 29-20 (15-11)

Vecsési SE-Dabasi KC VSE 20-25 (10-12)

Mezőkövesdi KC-Ceglédi KKSE 22-24 (11-11)

Grundfos Tatabánya KC-Balatonfüredi KSE 22-18 (11-6)

Kárpáti Balázs