Hét magyar férfi döntős Szombathelyen

Hét döntős hellyel zártak a magyarok a HunChallenge Torna Világkupa férfi selejtezőjében.

A szombathelyi világversenyen Vecsernyés Dávidon kívül Kardos Botond, Mészáros Krisztofer, Kállai Zoltán és Tomcsányi Benedek is szerzett finálés helyezést – számolt be a magyar szövetség. A nőknél nyolc döntős hellyel zárt a magyar csapat, így összesen 15 tornászért szurkolhatunk a finálékban. Ez a siker sporttörténelminek számít, hiszen a hazai rendezésű Világkupákon soha nem volt ilyen sok magyar döntős. A VK-n 15 nemzet képviselteti magát, szombaton és vasárnap pedig a szerenkénti döntőket rendezik meg az Arena Savariában.

Vecsernyés Dávid annak ellenére másodikként jutott a döntőbe, hogy a nyújtógyakorlatából egy elemet kihagyott. „A döntőben koncentráltabb leszek. Ez a kis hiba kijött a selejtezőben, de túl hosszú volt a kihagyás” – értékelte saját teljesítményét az Európa-bajnoki bronzérmes péntek este.

Mészáros Krisztofer lovon kezdett, majd a talaj selejtezőben is érdekelt volt. „Mindkét gyakorlatomban azért sokkal több van. Kisebb pontatlanságok becsúsztak. Remélem, hogy a fináléban ennél jobb lesz” – bizakodott Mészáros Krisztofer, aki mindkét szeren finalista.

Kardos Botond felszabadultan versenyzett. „Bár volt bennem egy jó adag drukk, úgy gondolom, hogy összességében jól zártam a selejtezőket. Sajnos talajon nem jutottam tovább, de nyújtón és korláton is ott leszek a fináléban” – nyilatkozott Kardos, aki vállműtétei után versenyzett ismét.

Kállai Zoltán lovon került döntőbe. „Nekem mindig a selejtező a nehezebb, így jó, hogy túl vagyok rajta. A fináléban általában mindent felteszek egy lapra, ez ezúttal is így lesz.” – hangsúlyozta Kállai.

Tomcsányi Benedek két szerből egyet behúzott. „Gyűrűn kezdtem, ott ötödikként tovább léptem, aztán sajnos a korlátot elrontottam, így első számú tartalék vagyok, azaz a 9. helyen fejeztem be ott a selejtezőt.” – összegzett Tomcsányi Benedek.

Magyar eredmények:

Nyújtó

Vecsernyés Dávid (13.550) – 2.

Kardos Botond (13.150) – 6.

Talaj

Mészáros Krisztofer (13.250) – 6.

Kardos Botond (12.600) – nem jutott be a döntőbe és 2. számú tartalék

Lólengés

Mészáros Krisztofer (13.500) – 7.

Kállai Zoltán – (13.500) – 8.

Gyűrű

Tomcsányi Benedek (12.950) – 5.

Korlát

Kardos Botond (13.350) – 5.

Tomcsányi Benedek (11.000) – nem jutott döntőbe, és 1. számú tartalék

Fotó: MATSZ/Freschli József.