Hosszú idő után újra győzött a Diósgyőr

A Diósgyőri VTK egygólos győzelmet aratott a vendég Debreceni VSC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.

A Debrecen irányította a játékot, de nem tudta feltörni a hazaiak védelmét, így többnyire csak távoli lövésekkel veszélyeztetett, azokat azonban Antal rendre biztosan védte. A miskolciak aztán egy egyéni villanásnak köszönhetően – Hasani gyönyörű, keresztlécről hálóba vágódó lövésével – váratlanul megszerezték a vezetést. A szünetig hátralévő időben a vendégek beszorították a hazaiakat, de egyenlíteniük nem sikerült.

A folytatásban sem változott a játék képe, a hajdúságiak meddő mezőnyfölényben futballoztak, viszont helyzetet nem tudtak kidolgozni a miskolciak kapuja előtt. Az idő múlásával kiegyenlítetté vált a küzdelem, a Debrecen mégis éppen ekkor vezette legveszélyesebb támadását, de a hazai védelem az utolsó pillanatban tisztázni tudott. A hajrára sem volt képes újítani a DVSC, sőt, a DVTK gyors ellentámadásokkal többször is végleg eldönthette volna a találkozót, de a kimaradt ziccerek ellenére végül minimális előnye is elégnek bizonyult ahhoz, hogy közel három hónap után ismét győzzön az NB I-ben.

A miskolciak nyolc nyeretlen mérkőzés és sorozatban elszenvedett hat vereség után gyűjtötték be ismét a három pontot, míg a hajdúságiak öt veretlen bajnoki találkozó után kaptak ki.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Miskolc, 2553 néző, v.: Iványi

Diósgyőri VTK: Antal – Brkovic, Karan, Tamás M. – Sesztakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti, Juhar – Hasani (Mihajlovic, 72.), Bacsa (Vernes, 81.)

Debreceni VSC: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna – Tőzsér, Haris – Varga K. (Avdijaj, 65.), Bódi, Takács T. (Jovanovic, 77.) – Könyves (Szécsi, 55.)

gólszerző: Hasani (38.)
sárga lap: Szabó B. (73.), illetve Haris (52.), Kinyik (69.), Bódi (75.), Avdijaj (85.)

(MTI)