Íme, a magyar női vízilabda-válogatott vb-kerete!

Bíró Attila kihirdette a kvangdzsui vb-re utazó csapatát, amelyből Szücs Gabriella sérülése miatt esett ki.

A Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapjának keddi közlése szerint a Diapolo-kupán a hetekkel korábbinál sokkal markánsabb teljesítményt nyújtó, az Európa-bajnok Hollandiát legyőző női válogatottunk a héten a dél-koreai akklimatizációt itthon kezdte meg: minden reggel 6-kor tartja a héten az első edzését.

Bíró Attila kijelölte az utazó csapatot is, amely a jövő héten Japánban edzőtáborozik Ausztráliával közösen, onnan utazik majd Kvangzsuba, ahol a házigazdán kívül Kanadával és Oroszországgal van egy csoportban.

A szövetségi kapitány a margitszigeti tornán szereplő csapatot küldi majd vízbe, azaz Szücs Gabriella sérülése miatt sajnos nem tarthat majd társaival. Ha a Világliga Szuperdöntőt nem számítjuk, első felnőtt világversenyére készülhet két 2000-es születésű játékosunk, Magyari Alda és Rybanska Natasa, valamint az 1999-es születésű Vályi Vanda is.

A női válogatott vb-kerete
Kapusok: Gangl 
Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot) 

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ