Izgalmas küzdelmeket hozott a korfball Magyar Kupa

A Team Csernák győzelmével értek véget a korfball Magyar Kupa küzdelmei.

A Gödön megrendezett tornán az újdonsült kupagyőztes 11-9-re nyert az Újhegyi Kecskék ellen. A bronzérmet a Prizrak együttese szerezte meg – közölte a Magyar Korfball Szövetség. A kisdöntőben 4-4-re végzett az Újhegyi Alpakákkal, és végül a büntetőpárbajban 3-2-re győzött.

A 2024-es Magyar Kupa gólkirálynője Tóth Noémi, a Prizrak játékosa lett, aki 17-szer volt eredményes, míg a gólkirályi címet Csernák Szabolcs (Team Csernák) érdemelte ki 23 találattal.

A Magyar Korfball Szövetség (MKLSZ) információi szerint az egynapos kupaküzdelmekben tíz csapat vett részt, a mérkőzések színvonala pedig jelentősen javult a tavalyi tornához képest. Az egyesületi csapatok mellett a kifejezetten erre a napra összeállt alkalmi formációk is felkészülten érkeztek a kupára. A mezőny kiegyenlítettségét jól mutatja, hogy számos mérkőzés csak időn túli büntetőkkel dőlt el.

Májusban az évek óta szünetelő szabadtéri kupát is újraindítja a hazai szövetség, melyre ismét jelentkezhetnek alkalmi társulások, az MKLSZ versenyrendszerében még nem szereplő szervezetek.

A 2024-es korball Magyar Kupa végeredménye:

  1. Team Csernák
  2. Újhegyi Kecskék
  3. Prizrak
  4. Újhegyi Alpakák
  5. Kékvölgy SE
  6. MAFxCIICfan2.0
  7. VSD
  8. PEAC
  9. Utolsó Mohikánok
  10. REGI