Jön a kétszázadik

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club női asztalitenisz-csapata az elmúlt húsz kupaszezonban összesen 198 mérkőzést játszott. A jelenlegi, jubileumi huszadik kupasorozatban a csapat görög, osztrák és olasz ellenfeleket legyőzve bejutott az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé. A negyeddöntő első mérkőzésére a spanyolországi Linares városában kerül sor január 28-án, ami a csapat 199. európai kupameccse lesz.

A visszavágó január 31-én, kedden 18:00 órakor lesz Budaörsön, ahol dupla jubileumhoz érkezik a budaörsi csapat azzal, hogy a huszadik évben a kétszázadik mérkőzésén szerepel – írta a Magyar Asztalitenisz Szövetség. A Linares csapatával eddig kétszer találkoztak a budaörsiek az elmúlt évek során, egyszer spanyol, egyszer magyar győzelem született. A mostani párharcban, amennyiben mindkét csapat a legjobb összeállításában tud szerepelni (ez a budaörsi csapat esetében Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga) a spanyolok némileg esélyesebbek, de az aktuális magyar bajnok mindent elkövet majd annak érdekében, hogy a két mérkőzés alapján borítva a papírformát bejusson a legjobb négy csapat közé.

2003 és 2023 között a Budaörsi Sport Club csapata szerzett érmeket a Bajnokok Ligájában, az ETTU-kupában és az Európa-kupában is, de a vezetők arra a legbüszkébbek, hogy kizárólag magyar játékosokkal vették, veszik fel a küzdelmet Európa legjobb csapataival, amelyekben jellemző a légiósok, több esetben ázsiai légiósok foglalkoztatása. A budaörsi klub első számú célja mindig is az volt, hogy szolgálva a magyar asztaliteniszt és a magyar sportot a lehető legeredményesebben képviselje Budaörs városát, támogatóit, szponzorait, a Magyar Asztalitenisz Szövetséget és Magyarországot az asztalitenisz európai élvonalában.

A Budaörsi Sport Club asztalitenisz-szakosztálya szeretettel vár mindenkit január 31-én 18:00 órakor a BVUSS kislabdatermébe a kupamérkőzés megtekintésére és egy közös ünneplésre.