Junior torna-vb: Túl a pódiumedzésen

A fiúk pódiumedzésével gyakorlatilag megkezdődött az I. Junior Torna Világbajnokság Győrben. A világverseny vasárnapig tart.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint szerdán nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak Győrben, de előtte a lányok pódiumedzésen vesznek részt. Csütörtökön a férfi selejtezőre, az egyéni összetett döntőre, és a csapatfináléra kerül sor, pénteken ugyanez lesz a sorminta a lányoknál. A vb utolsó két napján a szerenkénti döntőket rendezik meg.

Bátori Szabolcs és Dobrovitz Ádám átesett a tűzkeresztségen. Mindkét fiatal tornász először volt pódiumedzésen. „Egy picit izgultam az elején, de aztán hamar kisimultam. Jó volt a hangulata az edzésnek, és nagyon várom a csütörtököt. Jó volt látni az egész mezőnyt. Nagyon jók az amerikaiak és az oroszok is.” – mondta Bátori.

Dobrovitz ki tudta kapcsolni a külvilágot. „Nem nagyon figyeltem semmire, csak a szerre és magamra. Összességében elégedett vagyok, bízom benne, hogy a lehető legjobb formámmal tudok előrukkolni a selejtezőben” – értékelt a pódiumedzés után Dobrovitz Ádám.

Balázs Krisztián is optimistán nyilatkozott. „Remek hangulatú az aréna, és nagyon jók az új szerek. Jó verseny előtt vagyunk.” – tette hozzá a fiatal tehetség.

Puskás Jenő: Még egy kis mentális finomhangolásra van szükség

Puskás Jenő szerint a Balázs Krisztián, Dobrovitz Ádám, Bátori Szabolcs alkotta trió odatette magát a pódiumedzésen. A fiúcsapat szakmai igazgatója elégedetten összegzett.

Az elején egy picit süvített a légkondi, de aztán a szervezők orvosolták a problémát. A csapatunkban két teljesen új arc volt a pódiumedzésen, ugyanis Dobrovitz és Bátori most először mutatkozhatott be pódiumedzésen. Elégedett vagyok, de voltak kisebb hibák, tudjuk, hogy mit kell javítani. A munka nagyrészét elvégeztük, már csak mentális finomhangolás lesz csütörtökig” – mondta Puskás Jenő, aki hozzátette: természetesen az ellenfelek gyakorlataira is vetett egy-két pillantást. „Amely nemzetek jók felnőtt férfitornában, azok junior korosztályban is jó versenyzőket neveztek. Így természetesen erős csapattal érkeztek többek között az oroszok, az amerikaiak és a japánok is” – mondta a szakmai igazgató.

Fotók: Freschli József/MATSZ