Kazahsztán ellen kezdünk a vasárnapi csapatversenyben a cselgáncs-vb-n

Júniusban döntött a Nemzetközi Olimpiai Biztottság végrehajtó bizottsága arról, hogy a 2020-as tokiói olimpia programba bekerül a cselgáncs vegyes csapatversenye, így a soron következői ötkarikás játékokon már eggyel több – összesen tizenöt – aranyérmet osztanak ki a sportágban.

A szervezők szombati tájékoztatása szerint a budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG szervezői sem tétlenkedtek: a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) engedélyével már a magyarországi eseményen az „olimpiai szabályok” szerint rendezik meg a csapatversenyt!

Tokióban – ahogy a budapesti premieren is – az összesen tizennégy súlycsoportban zajló egyéni versenyszámok után kerül sorra a vegyes csapatverseny. Egy csapatot három férfi (–73, –90 és +90 kilogrammos súlyhatárokkal) és három női (–57, –70 és +70 kg) judós alkot majd. A súlykategóriákat tekintve a magyar „álomcsapat” akár így is összeállhat: Ungvári Miklós, Tóth Krisztián, Bor Barna, Karakas Hedvig, Gercsák Szabina, Joó Abigél.

A judo alapvetően egyéni sport, ám a csapatversenyek különleges atmoszférája az évek során népszerűvé tette ezt a versenyformát a sportágban. Arról nem is beszélve, hogy a magyaroknak ebben a számban igen jól megy: férfiválogatottunk 2001-ben és az idén bronz-, 2005-ben ezüst-, 2009-ben pedig aranyérmes volt az Európa-bajnokságon!

A sorsolás alapján a mieink Kazahsztán válogatottja ellen lépnek tatamira vasárnap reggel a Papp László Budapest Sportarénában.

Vélemény, hozzászólás?