Keresik az ország kedvenc tesitanárait!

Egy új sport, egy új képesség vagy egy új egyéni teljesítmény – ezt is jelentheti a kötelező tesióra.

Ahhoz azonban, hogy ez így legyen, olyan tesitanárokra van szükség, akik aktivizálják és inspirálják a tanulókat. Őket keressük a „K&H mozdulj! az év tesitanára” programban, ahol a jelöltek közül a Magyar Diáksport Szövetség, majd a nagyközönség döntheti el, ki az ország legkedveltebb tornatanára. Jelölni március 31-ig ezen az oldalon lehet.

Egy új sportág megismerése, egy rejtett képesség, ügyesség felfedezése vagy akár az eddigi sportteljesítményünk határainak átlépése – mindehhez hatalmas mértékben hozzájárulhat  a testnevelés tanár személye. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ezért szavazást indít, hogy kiderüljön, ki a legnépszerűbb testnevelőtanár az országban. A szavazás a K&H támogatásával és a Mediaworks együttműködésével zajlik – derült ki a közleményből.

A K&H mozdulj! az év tesitanára szavazásra március 31. éjfélig bárki, tehát gyerekek, szülők, pedagógus kollégák, intézményvezetők egyaránt jelölhetnek általános iskolai vagy középiskolai testnevelőt ezen a felületen. A jelölteket három kategóriában értékelik: 200 fő vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő, 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő, illetve 30 év alatti testnevelő. Először az MDSZ kiválasztja vármegyénként a legígéretesebb 5 jelöltet kategóriánként, közülük pedig a nagyközönség online szavazással döntheti el, ki lesz a három kategóriában az országos nyertes.

„Nemcsak a TikTokon találhatunk edzésre, egészséges életmódra inspiráló példaképeket! Programunkkal ezért azokat a testnevelő pedagógusokat szeretnénk bemutatni és elismerni, akiknek a mai digitalizált világban is sikerül elérniük, hogy gyermekeink megszeressék és élvezzék a mindennapi testmozgást. Egészséges életvitelükkel pedig példát mutatnak a diákoknak, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a Z és az alfa generáció pozitív mintát követve élhessen teljes, egészséges életet”

– mutatta be a program életre hívásának mozgatórugóját Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

Az MDSZ az ötletgazdája, megvalósítója és működtetője az Aktív Iskola elnevezésű kezdeményezésnek. Az MDSZ a 2022/2023. tanévben útnak indította az Aktív Iskola programot, amelynek célja, hogy visszajelzést adjon a magyar iskoláknak a saját, rendszeres testmozgásra ösztönző, egészségfejlesztő tevékenységük minőségéről, és sajátos helyi adottságaikhoz, lehetőségeikhez képest útvonalakat jelöljön ki és segítséget nyújtson a fejlődésükhöz. A K&H Bank az Aktív Iskola Program stratégiai partnere, hiszen a K&H hosszú idő óta elkötelezett a magyar társadalom egészséges, mozgásban gazdag életmódjának előmozdítása iránt, társadalmi felelősségvállalási tevékenysége keretén belül népszerűsíteni kívánja az ezen célok elérését elősegítő programokat.