Kikapott, de BL-negyeddöntős a Szekszárd asztalitenisz-csapata

Bejutott a legjobb nyolc közé a Szekszárd AC csapata a női asztalitenisz Bajnokok Ligájában annak ellenére, hogy kedden hazai környezetben 3-2-re kikapott a francia ALCL TT Grand-Quevilly-től.

A két csapat első, franciaországi mérkőzését a magyarok nyerték 3-1-re, így jó esélyük volt arra, hogy a zárótalálkozón megtartsák a továbbjutást érő második helyüket.

Az első találkozót simán hozta is a házigazdák tajvani légiósa, a friss világranglistán 11. Cseng I-csing, a másodikon azonban – két védekező stílusú játékos találkozóján – az orosz Polina Mihajlova szoros csatában vereséget szenvedett a spanyol színekben versenyző Galia Dvoraktól.

A folytatásban Madarász Dóra a korábbi szekszárdi svéd Li Fennel csapott össze, s bár az első két szett nagy küzdelmet hozott, végül itt is a vendégek asztaliteniszezője győzött, így három pár után 2-1 volt az állás „oda”.

Csengre várt a feladat, hogy a negyedik találkozón Dvorak ellen begyűjtse a Szekszárd második, egyben továbbjutást jelentő sikerét, s ő nem is okozott csalódást: az első szettet nagy fölénnyel nyerte, a másodikban nagy hátrányt ledolgozva fordított, aztán a harmadikban szépített az ellenfele, de a negyedikben nagyobb játékerejét megmutatva lezárta az összecsapást.

Az utolsó párharcban, amelyen már csak a meccs kimenetele volt a tét, Balazova felülmúlta Mihajlovát, így a BL-búcsú ellenére győzelemmel vigasztalódhatott a francia csapat.

Az már korábban eldőlt, hogy a C csoportot a horvát Dr. Casl nyeri, a Szekszárd pedig most a második helyen biztosította a helyét a negyeddöntőben.

Eredmény, C csoport:
Szekszárd AC – ALCL TT Grand-Quevilly (francia) 2-3
Cseng I-csing – Barbora Balazova 3-0 (8, 9, 10,)
Polina Mihajlova-Galia Dvorak 2-3 (-3, 4, 3, -11, -8)
Madarász Dóra-Li Fen 1-3 (-9, 10, -7, -5)
Cseng-Dvorak 3-1 (5, 9, -9, 5)
Mihajlova-Balazova 1-3 (5, -4, -12, -8)

A csoport végeredménye:
1. Dr. Casl (horvát) 8 pont
2. Szekszárd 5
3. Grand-Quevilly 5

A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár, azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzések döntöttek. Az első kettő jutott a negyeddöntőbe, a harmadik átkerült az ETTU Kupába.

(MTI)