Legjobb magyarként második lett a Janovszkaja, Lukács jégtáncpáros

Legjobb magyarként a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám jégtáncpáros második helyen végzett a műkorcsolyázók Gyakorló Jégcsarnokban rendezett Négy nemzet bajnokságán, amelyen még lengyel, cseh és szlovák korcsolyázók indultak.

A magyar kettőst a lengyel Natalia Kaliszek, Maksym Spodyriev duó előzte meg közel hat ponttal, miután a pénteki ritmustánc után szombaton a kűrben is jobbnak bizonyult.

Egyéniben a phjongcshangi téli olimpián szerepelt Tóth Ivett teljesített a legjobban annak ellenére is, hogy kétszer esett a kűrben. A 19 éves versenyző így is egy pozíciót javítva harmadikként zárt a húszfős mezőnyben a rövidprogramban és a szabadkorcsolyázásban is első lengyel Ekaterina Kurakova, illetve a cseh Eliska Brezinova mögött. Medgyesi Fruzsina egy helyet visszacsúszott, így hatodikként zárt.

A férfiaknál kettős cseh siker született Matyas Belohradsky és Petr Kotlarik révén. A rövidprogram után még hatodik Maszljanko Alexander nagyon elrontotta a kűrjét, s egészen a 12. pozícióig esett vissza, így nem is ő lett a legjobb magyar, hanem Borovoj Alexander a 11. helyével.

(MTI)