Marco Rossi: A szív diadala

Nem a technikai tudás, hanem a szív miatt kerekedtünk felül a mai mérkőzésen – mondta a szövetségi kapitány a szerbek legyőzése után.

Férfi A-válogatottunk a szerbek másodszori legyőzésével karnyújtásnyira került az Európa-bajnoki szereplés kiharcolásától. Marco Rossi szövetségi kapitány a 2-1-es győzelemmel végződött mérkőzés után elmondta: meg kellett szenvedni a győzelemért, de a szerb válogatott ellen ez teljesen természetes – írta szombaton késő este az mlsz.hu.

Még két pontra van szükségünk az Eb-részvételhez, ezért egyelőre nem mondanám, hogy elértük a céljainkat.Természetesen a 90%-át már teljesítettünk, innen óriási balszerencse lenne, ha nem jutnánk ki. Nagy titkunk nincsen, a titok az, hogy ez a csapat szívvel küzd. A hozzáállásunknak és az alázatunknak köszönhető, hogy idáig jutottunk. Az elnök úrnak viccesen azt mondtam, hogy két évet öregedtem, de szerintem a lelátón is sokan így voltak ezzel. Szenvedtünk, az ellenfél sok helyzetet dolgozott ki, készültünk is erre. Mégsem a technikai tudás, hanem a szív miatt kerekedtünk felül a mai mérkőzésen. Sok játékos meghaladta ma a saját korlátait, technikailag és fizikailag egyaránt. Gyönyörű volt az egész mérkőzés, változatlanul úgy gondolom, hogy Szerbia a legerősebb csapat a csoportban, mégis sikerült oda-vissza megvernünk őket, ez a már említett szívnek és mentalitásnak köszönhető. Nem tudom, hogy Litvániában milyen pályán fogunk játszani, kb. 4-5 fok lesz, és most 2-0-ra verték Bulgáriát. Nem szabad lebecsülni őket, egyéniséggel és minőséggel kell játszani. Ha győzünk, akkor esetleg a ma elvesztett két évet visszanyerem. Négy döntő közül a ma esti volt a első. Megpróbálunk győzni minden következő meccsen, de ez nem egyszerű, nagyon sokat kiadtunk magunkból, oda kell figyelni erre. Már ma este elkezdjük a regenerációt. Emlékszem, hogy a Nemzetek Ligájában négy mérkőzést játszottunk le 10 nap alatt ugyanazzal a kerettel, de a szakmai stábunk fantasztikus munkát végzett, ezért most sem aggódok.

– mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Marco Rossi.

Marco Rossi újságírói kérdésre elmondta: a védelem nagyon jól teljesített Orbán Willi nélkül is.

Úgy gondolom, hogy Lang Ádám tökéletesen hozta le a mérkőzést. Egy olyan kulcsjátékost, mint Orbán, csak olyan helyettesíthetett, aki garanciát jelent. Fiola és Botka is fantasztikus teljesítményt nyújtottak, ők is hozták azt a szintet, amit el lehet várni tőlük. Negóban pedig sohasem kételkedtem, emlékezzenek csak arra, hogy mennyi kritika zúdult rám akkor, amikor számítottam rá, pedig a Vidiben padoztatták. Van egy hibám, először emberként tekintek a játékosaimra, és csak utána futballistaként. Loic nehéz időszakon van túl, de mi lett volna akkor, hogyha nem hívom meg. Bolla esete is hasonló. A tisztelet nagyon fontos számomra, ez az elsődleges szempont a válogatott érdekei mellett – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Kollégája, Dragan Stojkovic úgy vélte, a szerb csapat jobb volt, mint a szeptemberi előző meccsen, de az eredmény ugyanúgy negatív számukra – számolt be az MTI.

„Nem érdemeltünk vereséget, de gratulálok a magyar csapatnak. Összességében jól nézett ki a játék, Dibusz viszont nagyszerűen védett a magyaroknál. A statisztika hiába mutat szerb fölényt, mégis Magyarország nyert. A fiúk mindent beleadtak, megfelelően futballoztak”

– mondta a szerb szakvezető, aki szerint döntőnek bizonyult, hogy az egyenlítésre egy percen belül válaszoltak a magyarok.

A magyar egységes, harcos csapat, de nem volt jobb. Viszont a labdarúgásban nem mindig a jobb győz„.

Itthon is legyőztük a szerbeket, egyre közelebb az Eb-részvétel!

fotó: Róth Tamás