Mészárosék sikeres pódiumedzése az Eb-n

A Mészáros Krisztofer, Molnár Botond, Kiss Balázs, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián alkotta férfi csapat és az egyéni induló Vecsernyés Dávid is túl van a pódiumedzésen Antalyában, a tornászok április 11-én kezdődő Európa-bajnokságán.

Altorjai Sándor delegációvezető tájékoztatása szerint a pódiumedzés jól sikerült Mészárosék számára, akik az utolsó, 3. csoportban mutatkoztak be, apróbb hibák ugyan voltak, de ilyenkor mindig a szerek megszokása, kipróbálása a cél – adta hírül a MATSZ.

Az együttesből Mészáros, Balázs és Molnár mind a hat szeren bemutatta gyakorlatát a pódiumedzésen, Kiss és Bátori pedig kiegészítették egymást. A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára azt is elmondta, hogy a török szervezőkkel történt megállapodás szerint a magyarok ugyan nyújtón kezdtek, de Vecsernyés csak a tréning legvégén következett, mivel számára fel kellett emelni a szert.

Közben a Kovács Zsófia, Székely Zója, Mayer Gréta, Szilágyi Nikolett, Czifra Bettina Lili alkotta női válogatott is megérkezett Törökországba, és már átmozgató edzésen is részt vett. A nők pódiumedzésére húsvéthétfőn kerül sor.

Altorjai Sándor, delegációvezető: 

Jól ment a férfiak pódiumedzése, az apróbb hibákat lehet korrigálni. Nagyon elszánt a csapat, motivált, nagyon együtt vannak a fiúk. Ugye itt a pódiumedzésen az időre is nagyon kell figyelni, így például Balázs Kiki azt ajánlotta a többieknek korláton, hogy a melegítőfogások előtt ne vakszoljanak, csak a gyakorlatok előtt, hogy ne menjen vele az idő. Ezt egységesen mindenki el is fogadta és be is tartotta. Mindenki egészséges, hétfőn még egy átmozgatásra kerül sor, és kedden indul a fiúk számára a kontinensviadal. A szállás és az étkezés teljesen rendben van, nagyon bőséges a kínálat valamennyi étkezésnél.

Fotó: MATSZ