Négy év után újra Balaton Szupermaraton

Egy nagy klasszikus visszatér.

Legutóbb 2020-ban, a covid okozta lezárások előtti utolsó pillanatban rendezhette meg a Budapest Sportiroda (BSI) a 14 éves múltra visszatekintő ikonikus futóeseményét a Balaton Szupermaratont. Három év kényszerszünet után, március 21-24. között, ismét futók, kísérők és szervezők 2000 fős karavánja járja körbe a Balatont – közölték szerdán a szervezők.

Csütörtöktől vasárnapig, több mint 196 kilométert vállalnak a tókerülők. A népszerű futóesemény négy napja alatt különböző formációkban és távokon futnak a résztvevők a Balaton partján.

Napi szakaszok:
– csütörtök: Siófok – Fonyód 48,45 km
– péntek Fonyód – Szigliget 53,2 km
– szombat: Badacsony – Balatonfüred 43,6 km
– vasárnap: Balatonfüred – Siófok 51,2 km

A legkeményebbek –közel 300 ilyen futó nevezett– választhatják a tókerülő, egyéni 196 km-es versenyszámot. A táv párosban is teljesíthető és 3-4 fős csapatok is indulhatnak, így egy négyfős váltó tagjaként akár napi 15-20 kilométer futással is megkerülhető a Balaton.

(fotó: BSI)

A tavaszi balatoni évindító futó eseményre hazánk 386 településéről és 17 országból érkeztek nevezések.

Akik csak hétvégén futnának, azoknak a nagy mezőnybe szombaton Badacsonyban becsatlakozó FélBalaton Szupermaratont (94,8 km) ajánlják a szervezők. E két nap is teljesíthető egyéniben, párban, vagy 3-4 fős váltóban.

Egy – egy napra is lehet csatlakozni

Pénteken Keszthelynél rajtol az Öböl Félmaraton mezőnye, hogy aztán együtt érjen célba a szigligeti vár alatt a 4, vagy 2 napos futókkal.

Szombaton Badacsonytomajról indul és Balatonfüreden a Tagore sétányon ér célba a klasszikus 42,2 km-es távú MaratonFüred versenyszám.

Egy újdonság vasárnapra – BSZM Befutó 15 km

A Balatonakarattyán rajtoló vadonatúj betétszám résztvevői együtt futhatnak be a siófoki célba a 14. Balaton Szupermaraton és FélBalaton mezőnyével, így részesei lehetnek annak a felemelő hangulatnak, amit a teljesítők célöröme, az értük szurkolók lelkesedése teremt a gyönyörű tavaszi Balaton-parton.

Az esemény weboldala: https://www.futanet.hu/cikk/14-balaton-szupermaraton-tavok-reszletesen

 

Fotók: BSI