Olimpiai emlékérmet kaptak Liu Shaolin Sándorék

2018. február 22-én a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű rövidpályás gyorskorcsolyaváltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban.

A magyar szövetség közlése szerint a korcsolyasport, de az egész magyar sport történelmében aranybetűs dátumként szerepel ez a nap – a különleges teljesítmény előtti meghajlás és a hagyományteremtés céljával keltette életre a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Magyar Korcsolyázás Napját, melyet azóta is minden évben az olimpiai aranyérem megszerzésének napján, február 22-én ünnepel a korcsolyacsalád.

2019-ben és 2020-ban az országos eseménysorozat központjaként a Városligeti Műjégpálya nyújtott otthont az ünneplésnek, idén azonban a koronavírus átírta a megszokott forgatókönyvet. A hagyomány azért így sem szakad meg, csak ma kicsit másként ünnepelnek.

A délelőtt folyamán pjongcsangi bajnokaink a Magyar Olimpiai Bizottság által kiadott olimpiai emlékérmét vehették át a szövetség elnökétől, Kósa Lajostól.

A történelmi siker:

fotók: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség  / hunskyte