Olimpiai és világbajnokokkal erősít a Honvéd

A sikerhez vezető út eléréséhez olimpiai és világbajnokokkal erősített a BHSE vízilabda csapata.

Szivós Márton új vezetőedző hívószavára Hosnyánszky Norbert olimpiai és világbajnok mellett a csapat kapusának, Decker Attila testvére, a szintén világbajnok Decker Ádám is csatlakozott a következő idényben – adta hírül csütörtökön a Budapesti Honvéd Sportegyesület.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke szerint összeállt az az egyveleg, amely a jó csapatot meghatározza, hiszen a kohézióhoz kell egy jó vezetőedző, egy jó kapus, kellenek kimagasló egyéniségek és igazi csapategység. Amelynek részese névadó támogató, a Honvédelmi Minisztérium is, nekik köszönhetően is nap, nap után közösen dolgoznak azért, hogy a fiataloknak igazi példaképeket állíthasson az egyesület.

Ilyen Szivós Márton is, aki a medencéből kiszállva most már új minőségben, vezetőedzőként képviseli a Honvédot.
Az én életemben is egy új időszámítás kezdődik, már évek óta tudatosan készültem az élsport utáni életre. Elsőként utánpótlás edzőként bizonyítottam, most pedig megkaptam a BHSE vezetőségétől a bizalmat, és a lehetőséget, hogy vezetőedzőként irányíthatom a patinás egyesület egyetlen első osztályú csapatát. Bízom, abban, hogy kiváló vízilabdázókkal megerősített csapatunk újra a legjobbak közé tudja beverekedni magát, én minden erőmmel azon leszek, hogy átadjam azt a tudást és tapasztalatot, amelyet megszereztem hosszú pályafutásom során és amelyért többek között Merész Andrásnak is köszönettel tartozom!” – mondta Szivós Márton, aki hangsúlyozta azt is: hogy a nemzetközi kupaszereplést biztosító helyezés elérése mellett egyik célja az is, hogy Hosnyánszky Norbertet a legjobb állapotban tudja majd átadni Märcz Tamás szövetségi kapitánynak, hogy a játékos olyan szereplést tudjon nyújtani a tokiói olimpián, amelyre büszke lehet a klub.

Steinmetz Barnabás szakosztály-igazgató megjegyezte, nem változott az a koncepció, miszerint rutinos játékosok segítségével próbálják meg felépíteni a fiatal tehetségeket. „Jó csapat voltunk, de annyira nem, hogy bármilyen mérkőzést akár alacsony fokozatban, úgymond rutinból hozzunk. Viszont jó formában a legerősebb csapatokat is megszorítottuk” – fűzte hozzá a játékosként olimpiai bajnok szakember. Hosnyánszky Norberttel kapcsolatban megjegyezte, bízik benne, hogy a rutinos játékos lesz majd az, aki a klubot képviseli a magyar válogatottban az egy évvel elhalasztott tokiói olimpián – számolt be az MTI.

A sajtótájékoztatón öt új érkezőt jelenthettek be: Hosnyánszky Norbert és Decker Ádám mellett Ekler Bendegúz, Chilkó Márton és a Vasasból visszatérő, saját nevelésű Kiss Bálint.
Az idény végén természetesen távozók is akadtak: Lukács Ábel, Tóth Gyula, Fülöp Bence, Kardos Alexander máshol folytatja a pályafutását, míg dr. Kiss Gergely, Szivós Márton és Juhász Zsolt befejezte a játékot.

fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület