Több, mint 7 ezer feletti nevezés érkezett a 35. Telekom Vivicittára

Virtuális Telekom Vivicittá – valóságos siker. 750 magyar településről és 40 országból jöttek nevezések.

A BSI tájékoztatása szerint pénteken hajnalban elindult a 34 éves múltra visszatekintő TELEKOM VIVICITTÁ futás 3 napos virtuális verziója. Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt, 7.000 feletti előnevezés érkezett.

Az „ország bármely pontján” szlogen értelmében már eddig 750 magyar településről jött nevezés, de 40 ország 250 külföldi futója is teljesíti a budapesti távokat a saját városában. Még délafrikai és brazil teljesítő is lesz. Szabadkán fut Pásztor Bálint, aki a szerb parlament tagja.

Egyéniben 6500, csapatban 650 futó indul.

130 cég nevezte a kollégáit egy közösségépítő futásra.

A korelnök futó 86 éves, de egy 79 és 75 éves magyar házaspár is nevezett.

A legnépszerűbb táv most is a leghosszabb, a félmaratonra több, mint 2300 jelentkező van.

Ismert emberek is vannak az indulók között, államtitkár, parlamenti képviselő, újságíró, muzsikus és sok színész.

A több budapesti teátrumban fellépő Andrádi Zsanett művésznő így nyilatkozott:
Ha nincs futórendezvény, az ember kevéssé motivált a futásra, főleg ilyen vészterhes időkben. Azért is nehéz rávenned magad, mert az elmúlt időszaknak, annak ellenére, hogy voltak pozitív hatásai is az ember életében, én érzek némi rezgést az Erőben. Volt sok szomorúság és negatív hatás, da a futás úgy működik, mint egy jó pszichológus. Szeretem azt a szabadságot, amit a futás ad, de azért nem könnyű motivációt találni. Ám ha van egy konkrét feladat, hogy le kell futnod pénteken, szombaton vagy vasárnap 2.5, 7, 10 vagy 21 kilométert, az motivál, ad egy keretet, jó iránymutató.

A valóságos futóversenyek hangulatából is kapnak egy pici ízelítőt a futók. A BSI facebook oldalán megnézhetik a legendás műsorvezető Péter Attila külön erre az alakalomra készített rajt videóját.

És letölthetik, a futás alatt hallgathatják azt a zenei összeállítást, amit Dj Dominique készített a számukra, aki már 5 éve mindig a helyszínen buzdítja a célba érkezőket.

Dj Dominique – RETRO RUN MIX

Dj Hory & Dj Dominique – ENERGY RUN MIX

A vasárnap éjfélig tartó eseményre vasárnap estig folyamatosan lehet még nevezni.

A BSI legfrissebb híre:

Péntek reggel 10 óráig több mint 200 futó töltötte fel eredményét az online felületre. Az első „célba érkező” 5:24-kor rögzítette futóidejét, ami azt jelenti, hogy hajnal 4-kor vágott neki a 10 km-es távnak.