Palasics Kristóf és Máthé Dominik is kidőlt a francia meccs előtt

Kényszer változások a magyar keretben.

A Magyar Kézilabda Szövetség szerdai közlése szerint Palasics Kristófot keddről szerdára virradó éjszaka vakbélgyulladással megoperálták Kölnben, míg Máthé Dominik hazautazott az Európa-bajnokságról, így a torna során már egyik játékos sem tud pályára lépni a magyar válogatottban.

– Nagyon nehéz napon vagyunk túl, főleg Kristóf, hiszen meg kellett operálni, Dominik térde pedig további vizsgálatokra szorul, így nem lehetnek velünk. Mindannyian mielőbbi gyógyulást kívánunk Kristófnak, most az a legfontosabb, hogy biztonságban legyen és meggyógyuljon. Ezek után futunk neki a franciák elleni középdöntő-mérkőzésnek, de természetesen minden erőnkkel azon leszünk, hogy a legjobb eredményt érjük el!

– mondta el Chema Rodriguez szövetségi kapitány.

Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos elmondta, hogy Palasics Kristófnak kedden hasi panaszai voltak.

– Kristófot tegnap kórházi kivizsgálásra vittük, ahol a részletes vizsgálatok során kiderült, hogy vakbélgyulladása van, éjjel meg is operálták. A beavatkozás után a körülményekhez képest jól van, éjjel, majd délelőtt is tudtunk vele beszélni személyesen, néhány nap múlva reményeink szerint hazatérhet. Ami Máthé Dominikot illeti, korábbi térdsérülése, majd -műtétje után a torna során ismét panaszai jelentkeztek, majd ezek fokozódtak, így további vizsgálatok céljából hazautazott a kontinensviadalról. 

fotó: MTI / Czeglédi Zsolt