Pekler Zalán aranyérmes 10 méter légpuskában a bakui sportlövő vk-versenyen

Megszületett a magyar küldöttség első érme a sportlövők bakui világkupaversenyén.

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a férfiak 10 méter légpuska versenyszámában Pekler Zalán 252.4 körös teljesítménnyel az első helyen végzett. Az ezüstérmet az indiai Hriday Hazarika szerezte meg 251.9 körrel, bronzérmes az alapversenyben 637.9 körrel világrekordot felállító kínai Seng Li-hiao. Az eredménye a fináléban 230.5 kör.

Pekler Zalán az egész nap folyamán fantasztikusan lőtt, az alapversenyben az első sorozat után még világcsúcstartónak mondhatta magát 636.2 körrel, a fináléban is kiváló teljesítményt nyújtott, végigvezetve győzött. A másik magyar, Péni István hetedik lett 144.1 körrel.

„A sok munka beérett, összeállt minden, és ez most egy jó visszaigazolás számomra”

Pekler Zalán boldogan értékelt a magyar szövetségnek.

Az egész nap folyamán nagy jól ment, csak tízeseket lőttem. Azért kicsit csalódott voltam, amikor a kínai Seng Li-hao visszavette a világrekordot az alapversenyben, de próbáltam fókuszálni a döntőre. Nagyon örülök neki, hogy a jó formámat a fináléra is át tudtam menteni, és aranyérmes lettem. A perui világkupaverseny után ismét a dobogó legfelső fokán állhattam. A sok munka beérett, összeállt minden, és ez most egy jó visszaigazolás számomra. A bakui lőtér csodálatos és technikailag alkalmas nagy eredmények elérésére. Az oroszokat leszámítva, a világ minden részéről itt volt mindenki, aki ebben a sportágban nagy eredményekkel rendelkezik, a 127 fős mezőny nem is jellemző. Az 50 méteres szám embert próbáló lesz, mert elég nagy a szél, amivel meg kell majd küzdeni.

fotó: ISSF World Cup Rifle / Pistol