Péni István ezüstérmet szerzett légpuskában a granadai világkupán

Péni István újabb sikere Spanyolországban.

A hazai szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Péni István ezüstérmes lett 251.5 körrel a férfiak légpuska versenyszámában a sportlövők 10 méteres világkupaversenyén a spanyolországi Granadában. A győzelmet a cseh Jiri Privratsky szerezte meg 251.8 körrel, míg a harmadik helyen az olasz Edoardo Bonazzi végzett 230 körrel.

Kissné Oroszi Edit tanítványa az alapversenyben nagyszerűen lőtt és 631.6 körrel negyedikként került a nyolcas döntőbe. A fináléban a tizedik lövés után még a negyedik helyen állt Péni István, a 14. után már előlépett a harmadikra, sőt, a 20. lövést követően már másodikként jegyezték. A vége nagy izgalmakat hozott. Az utolsó két lövés előtt egyetlen tized előnnyel a magyar versenyző állt az élre, de az utolsó két lövésben minimális különbséggel jobb volt cseh ellenfele.

Péni Istvánnak ez a második érme Spanyolországban, hiszen szombaton Mészáros Eszterrel a vegyes csapat versenyszámban végeztek a harmadik helyen.

Mészáros Eszter hatodik lett 166.7 körrel a nők légpuska versenyszámában a sportlövők 10 méteres világkupaversenyén a spanyolországi Granadában. A győzelmet a dél-koreai Kwon Eunji szerezte meg 252.5 körrel. Szucsák Mátyás tanítványa az alapversenyben nagyszerűen lőtt és 631.1 körrel nyolcadikként került a döntőbe.

Bronzérmet szerzett a Mészáros Eszter, Péni István páros a granadai sportlövő vk-n

fotó: ISSF / Andrea Caroppo