Pigniczki Fanni túl a pódiumedzésen

A Világjátékokon szereplő ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni megérkezett a verseny helyszínéül szolgáló Alabama állambeli Birmingham városába, mi több, már az első pódiumedzésen is túl van és készül a magyar idő szerint holnap késő este kezdődő selejtezőkre.

Pigniczki Fanni edzőjével, Gelle Noémivel és az MRGSZ Technikai Bizottságának elnökével, Deutsch-Lazsányi Erikával együtt érkezett meg. Fanni vasárnap már pódiumedzésen szerepelt amely edzője, Gelle Noémi szerint jól sikerült, a magyar sportoló jó hangulatban, többször is bemutatta gyakorlatait – adta hírül a magyar szövetség. Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy az olimpikon tréningjének végére a világbajnokokból álló magyar aerobik válogatott is megérkezett, így a pódiumedzés utolsó részén már taps és ováció fogadta az első olyan magyar ritmikus gimnasztikázót, aki olimpián és Világjátékokon is indul.

Birminghamben Pigniczki mind a négy szeren (labda, karika, szalag, buzogány) szerepel majd. A lebonyolítás szempontjából fontos megemlíteni, hogy egyéni összetett eredményt nem hirdetnek, csak szerenkénti versenyt tartanak. A megmérettetés július 12-én kedden a labda és karika selejtezőivel indul, majd néhány órával később a finálékat rendezik. Ugyanez lesz a program másnap, a buzogány és a szalag szerek esetében is.

Pigniczki Fanni:

Nagy megtiszteltetés számomra az, hogy én vagyok az első magyar rg-s, aki Olimpián és Világjátékokon is szerepelhet. Úgy érzem a felkészülésben rengeteget haladtunk az Eb-hez képest, bízom benne, hogy ez kijön majd a gyakorlatokban és a pontszámokban is.

Gelle Noémi, edző:

Jól sikerült a felkészülés annak ellenére hogy kevés idő volt Fanni év eleji sérülése miatt. Hogy itt Birminghamben mi lesz, azt megjósolni nem tudjuk, annyit szeretnénk, hogy jobb pontszámai legyenek Fanninak, mint amilyenek az Európa-bajnokságon voltak. A gyakorlatok erőssége és Fanni belefektetett munkája, energiája dicséretes, az aktuális forma és mentális állapot lehet a döntő. 

Részletes program, Világjátékok, Birmingham (USA), helyi idő szerint (+7 óra)

    Július 12., 15:00-16:00, selejtezők (labda, karika)

    Július 12., 19:20-20:15, döntők (labda, karika)

    Július 13., 14:00-16:00, selejtezők (buzogány, szalag)

    Július 13., 18:00-20:15, döntők (buzogány, szalag)

fotó: olimpia.hu