Pótáék az elődöntőben, Ecsekiék kiestek

A Póta Georgina, Matilda Ekholm duó bejutott a párosverseny elődöntőjébe, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó viszont búcsúzott a legjobb nyolc között a BOK Sportcsarnokban zajló asztalitenisz World Tour-viadalon pénteken.

Póta és svéd játékostársa – a tavalyi, budapesti WT-torna ezüstérmesei – a Sofia Polcanova, Mo Zhang osztrák, kanadai duóval csaptak össze második mérkőzésükön. Akárcsak egy nappal korábban, most is három szettben sikerült nyerniük, s a három játszma közül csak a második volt szoros, összességében magabiztosan diadalmaskodtak.
A meccs előtt egy kicsit izgultam, mert a kanadainak van egy speciális ütése, amiről nem tudtam, hogyan fogjuk lereagálni. Aztán néhány poén után megnyugodtam, akkor már éreztem, hogy győzni fogunk” – nyilatkozott Póta.

A második helyen kiemelt magyar, svéd kettősre kínai ellenfél, Csen Ke és Vang Man-jü vár a 19.20 órakor kezdődő elődöntőben.
Nem játszottunk még velük. Nem nekünk áll a mérkőzés, de éppen ezért felszabadultan játszhatunk, elengedhetjük a kezünket. Én személy szerint revánsot is szeretnék venni, miután csütörtökön egy kínai játékostól kaptam ki egyesben” – tette hozzá a magyar pingpongos.

A férfiaknál a tavaly meglepetésre elődöntős Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosnak nem sikerült megismételnie a 2017-es bravúrt, ezúttal útját állta az első helyen kiemelt Patrick Franziska, Jonathan Groth német, dán duó. Bár az első szett még a magyaroké lett, később az Európa-bajnok páros irányított, bár minden játszma szorosan alakult.

Annak ellenére, hogy ezt most elvesztettük egy világklasszis páros ellen, nagyon boldog vagyok, mert látom a jövőt, ezek a srácok bármire képesek lehetnek” – mondta az MTI-nek Aranyosi Péter szövetségi kapitány. Miután magyar férfi játékos nincs már versenyben, az egész tornát értékelve úgy fogalmazott, vegyesek az érzései, mert egyesben a selejtezőben nem sikerült csoportot nyerniük a hazaiaknak.

U21-ben ugyanakkor Majoros Bence második helye szenzációs, és az Ecseki, Szudi páros is nagyon jól teljesített” – emelte ki.

A budapesti viadal összdíjazása 150 ezer dollár, 51 ország több mint 300 játékosa lépett, illetve lép asztalhoz.

Eredmények:

női páros, negyeddöntő:
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)-Sofia Polcanova, Mo Zhang (osztrák, kanadai) 3-0 (8, 11, 5)

férfi páros, negyeddöntő:
Patrick Franziska, Jonathan Groth (német, dán)-Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3-1 (-8, 9, 10, 7)

később:

női páros, elődöntő:
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd) – Csen Ke, Vang Man-jü (kínai) 19.20

A további program:

szombat:
negyed- és elődöntők 10.00

vasárnap:
döntők 15.00

(MTI)