Puskás Jenő: Remek nemzetközi kitekintést biztosít a szombathelyi VK

Fontos versenyek állnak a magyar tornászok előtt.

A Magyar Torna Szövetség keddi közlése szerint a hétvégén megrendezik a Prolan Országos Bajnokságot, rá egy hétre pedig a szombathelyi HunChallenge Világkupa következik. A legjobbak számára ezek a versenyek fontos állomásai a stuttgarti világbajnokságra való felkészülésnek.

Puskás Jenő szakmai igazgató elmondta, a hétvégi országos bajnokságon többen szerekhez lépnek azok közül, akik a Világkupán is indulnak. „Nagyon jó lehetőség lesz az ob arra, hogy kiderüljön, milyen szinten vannak legjobbjaink. Aztán ott lesz a Világkupa, amely remek nemzetközi kitekintés lesz. Elég közel van a világbajnokság, és a magyar VK-t nagyon szeretik a külföldi tornászok, így bízom benne, hogy színvonalas mezőny lesz Szombathelyen.” – mondta a szakmai igazgató.

A Prolan Országos Bajnokság augusztus 30-án kezdődik és szeptember 1-éig tart. Az ob helyszíne a Tornacsarnok lesz a fővárosban, a HunChallenge Torna Világkupát pedig szeptember 6. és 8. között rendezik meg az Aréna Savariában. A 2019-es világbajnokságnak idén Stuttgart ad otthont október 4. és 13. között. A németországi vb-n olimpiai kvótákért versenyeznek a világ legjobbjai.