Rakonczay Gábor elindult az Antarktiszra

Rakonczay Gábor útra kelt.

A Magyar Déli-sark Expedícióra készülő extrémsportoló vasárnap délután utazott el Chilébe, ahol az utolsó simítások után negyedmagával nekivág a nagy kalandnak – első magyarként akarja elérni a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról a Déli-sarkpontot – derült ki a közleményből.

Jól vagyok, az utóbbi napokban már éreztem, hogy lassan vége az előkészületeknek, és kezdődnek a kalandok. Bepakoltam a cuccaimat, péntek este pedig még összefutottam a családom néhány tagjával, akiktől elbúcsúztam. Még ma reggel is többen felhívtak a barátok közül, ami igazán meghatott. Mindenki biztatott, hogy meg tudom csinálni, elmondták, hogy bíznak bennem, és persze érződött a hangjukon, hogy tudják, mégiscsak tizenötezer kilométer távolságra megyek, mínusz negyven fokba és ötven napra. Jól esett.

Rakonczay_Gabor_Delisark01_2018

Rakonczay elárulta, az utolsó napokban már nagyon várta az utazást, mert amikor ennyire a célegyenesben jár egy expedíció, az ember nem akar mást, csak elkezdeni.
Az elmúlt napokban nagyon sok volt a feladat, úgyhogy lélekben még nem tudtam ráhangolódni a kalandra, de az indulás előtt lesz még hat-hét napom, hogy ezt megtegyem. Nemsokára találkozom a többiekkel, és túl sok tennivalónk nem lesz – csak be kell pakolni a szánokba. A grönlandi tapasztalatokból építkeztünk a felkészülésnél, s úgy érzem, most még jobban sikerült összerakni mindent – ez biztonságérzetet ad. Így ugyanis csak magára az expedícióra kell koncentrálni, arra, hogy bírjam fizikailag és mentálisan.

Szalay_Balazs_Rakonczay_Gabor_Delisark01_2018

Az expedíció menedzsere, a Sportmarketing Ügynökség tulajdonosa, Szalay Balázs is ott volt a repülőtéren, sőt, az indulásra is elkíséri Rakonczayt, akit nagyon nagyra tart.
A Déli-sark Expedíció a kitartásról, a küzdelemről szól, arról, hogy az ember napról napra feszegeti, sőt, olykor kitolja a saját határait – mondta Szalay. – Gábor nagyon pozitív személyiség, sohasem hisztizik, hanem csak teszi a dolgát. Képes tökéletesen koncentrálni a feladatra, amelyet, ha elér, azzal nemcsak saját magának bizonyít, hanem széles körben hatalmas elismerést vív ki. Azzal engedtem útjára Gábort, hogy a nehéz helyzetekben mindig az adjon neki erőt, hogy nincs egyedül, hanem egy csapat áll mögötte.

Nem csupán Szalay Balázs, hanem az RTL Klub Fókusz című műsorának stábja is elkíséri Rakonczay Gábort az expedíció indulására, úgyhogy a televízióban és a csatorna online felületén is követhetik majd a nézők Gábor kalandjait.