Rangos mezőny Szombathelyen!

Olimpiai bajnokok is lesznek a mezőnyben a hétvégén megrendezendő Waberer’s Torna Challenge Világkupán.

Az esemény szombathelyi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy többek között az ukrán Oleg Verniaiev és a görög Eleftherios Petrounias olimpiai bajnokok is bemutatják gyakorlataikat, valamint az Arena Savaria közönsége láthatja az olimpiai ezüstérmes horvát Ude Filipet is- adta hírül a Magyar Torna Szövetség.

A sajtóeseményen László Győző, Szombathely alpolgármestere, Kalmár Attila, a Pannonsport ügyvezető igazgatója, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára és Berki Krisztián, a MATSZ sportigazgatója számolt be az előkészületekről.

A magyar színeket a nőknél Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Tömböl Boglárka és Székely Zója képviseli. A rendező ország jogán – versenyen kívül – Szilágyi Nikolett is bemutathatja gyakorlatait.

A férfiaknál Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Molnár Botond, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs összetételű lesz a férfi válogatott, míg versenyen kívül Bátori Szabolcs, Kovács Márton és Kardos Botond készülhet a szombathelyi megmérettetésre.

A 32 ország tornászait felvonultató VK selejtezőjét pénteken délután rendezik meg, míg szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőket bonyolítják a következő megoszlásban:

Szombat (15.00-19.45)

Nők – ugrás, felemáskorlát

Férfiak – talaj, lólengés, gyűrű

Vasárnap (15.00-19.45)

Nők – gerenda, talaj

Férfiak – ugrás, korlát, nyújtó

A szokások szerint élő stream közvetítés lesz mindhárom nap a matsz.hu oldalon, a nemzetközi szövetség geoblokkja miatt az adás csak belföldön tekinthető meg, emellett hosszabb összefoglalókkal készül az M4Sport és a Sport TV is.

A rangos eseménynek az Arena Savaria ad otthont szeptember 8. és 10. között.