Ryan Reynolds csapatával indul az Angol Ligakupa a Network4 csatornáin

Hollywood és a világ kedvenc kiscsapatának meccsével indítja az Angol Ligakupát a Network4 csoport. Az első fordulóban Ryan Reynolds együttese, a valóságshow-szereplő Wrexham csap össze a Wigannal, de hamarosan képernyőre kerül a Leicester City első fordulós kupaszereplése is.

A Network4 csoport a 2023/24-es szezonban is ellátja néznivalóval az angol foci szerelmeseit. A Network4 sportcsatornái (ARENA4, MATCH4 és a NET4+ SPORT streaming szolgáltató) a Premier League meccsein túl a Championship (másodosztály), a League One (harmadosztály) és a League Two (negyedosztály) mérkőzéseit is elhozzák a magyar rajongóknak. Plusz az Angol Ligakupát, a maga 92 résztvevőjével a sztárcsapatoktól a kisebb klubokig. Az első kupafordulót ezen a héten rendezik és mint minden évben, most is számíthatunk ledőlő bálványokra és az esélytelenségből előtörő kis klubok szárnyalására – közölte kedden a Newtork4 Csoport.

A Ligakupa első fordulójában a Hull City – Doncaster Rovers mérkőzés mellett egy igazi ínyencség is vár a nézőkre. A Wrexham – Wigan meccset egészen biztosan Ryan Reynolds is izgatottan nézi majd, hiszen a hollywoodi szupersztár színész kollégájával, Rob McElhenney-vel 2020-ban vásárolta meg a Wrexham AFC csapatát.

A kis wales-i együttes sokkal több, mint egy filmsztár játékszere. Az 1864-ben alapított csapat a világ harmadik legrégebbi futballklubja, otthonuk, a 150 éves Racecourse Ground pedig a földkerekség egyik legöregebb focistadionja. A klub népszerűségéhez nagyban hozzájárult a Welcome to Wrexham című dokureality-sorozat, amitől világszerte milliók zárták a szívükbe az együttest.

2nd April 1953: The referee orders Bradford Park Avenue players to move back a full ten yards from the ball as Wrexham prepare to take a free kick in a dangerous position. Original Publication: Picture Post – 7640 – Famous Northern Football Teams 5 : Bradford Park Avenue – pub. 1955 (Photo by George W. Hales/Picture Post/Hulton Archive/Getty Images)

A népszerű csapat idén tavasszal verekedte fel magát az ötödosztályból a negyedosztályba, hogy a Ligakupa első fordulójában azzal a harmadosztályú Wigannal nézzen szembe, amely a Premier League-et is megjárta már. A Wigan szurkolói sem mennek a szomszédba egy kis szenvedélyért: a csapat többször is az általuk gyűjtött pénzből vészelte át a nehezebb időket.

Az Angol Ligakupa első fordulójából képernyőre kerül még a Championshipbe kiesett Leicester City első meccse is. A csapat 2015/16-ban hatalmas meglepetésre megnyerte a Premier League-et, most a Burton Albion ellen kell nagyot alakítaniuk.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a világszerte rendkívül népszerű angol futball minden szintéjéről és osztályából hozunk izgalmas meccseket a magyar nézőknek”

– mondta el Misur Tamás, a Network4 sport-főszerkesztője.

aug 8:
20:45 Hull City-Doncaster Rovers (ARENA4 és NET4+ SPORT)
21:00 Wrexham-Wigan (MATCH4 és NET4+ SPORT)

aug 9:
21:00 Burton Albion-Leicester City (MATCH4 és NET4+ SPORT)

 

fotó: