Szalai Attila: A 2016-os eufóriához hasonló örömet akarunk szerezni a szurkolóknak

A zárt kapuról, Szoboszlai Dominikról a válogatott és az izlandi csapat erősségeiról is beszélt a 2016-os Eb-mérkőzéseket még csak szurkolóként követő Szalai Attila és Sallai Roland a keret hétfői edzése előtt.

Marco Rossi kerete Telkiben készül a november 12-i, Izland elleni összecsapásra. Nem túlzás azt mondani, az év legfontosabb mérkőzése előtt áll a csapat. Az összetartás elején két játékos állt az újságírók rendelkezésére az edzőközpontban – számolt be az mlsz.hu.

Szalai Attila úgy fogalmazott, mióta kevesebb, mint egy éve, a Puskás Aréna Uruguay elleni nyitómérkőzésén bemutatkozott a felnőtt válogatottban, rengeteg minden történt vele, és nagyon boldog, hogy elérte a célját és magyar válogatott futballista lehet, de még többet akar azért dolgozni, hogy továbbra is a keret stabil tagja lehessen.

A csapattagok nincsenek könnyű helyzetben, ma több rossz hír is érkezett hozzájuk: délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játsszák majd le a soron következő találkozókat, ráadásul bár negatív teszteredménnyel rendelkezik, Szoboszlai Dominik ismét karanténba került, mivel klubtársai közül többen pozitív koronavírus-tesztet produkáltak. Ma újabb teszten estek át a játékosok, ezek eredménye változtathat a karanténhelyzeten.

– Dominikról annyit tudunk, hogy várják a mai tesztje eredményét, mi is várjuk a fejleményeket. Sajnáljuk nagyon, hogy üres lelátók előtt játsszuk a mérkőzéseket, de az egészség védelme a legfontosabb és bízunk benne, hogy a képernyők előtt szurkolóknak nagy örömet tudunk majd szerezni – fogalmazott Szalai Attila.

A 22 éves labdarúgó a válogatott őszi sikereinek kulcsát a csapategységben és szervezettségben látja. Következő ellenfelünk, Izland erejét pedig szerinte játékosai fizikuma, testfelépítése jelzi.

– Nagyon jó játékosok képviselik Izlandot, de fel kell vennünk velük a harcot, meg kell mutatnunk azokat a képességeket, amik bennünk rejlenek. Csapategységünkkel és egyéni kvalitásainkkal meg kell próbálnunk föléjük kerekedni. Az izlandiak nagyon erősek rögzített helyzetekből, erre mi is készülünk.

A minhárom október, idegenbeli találkozón végig a pályán lévő Szalai Attila azt is felidézte, hol nézte a magyar válogatott játékát a 2016-os Európa-bajnokságon:

– Nagyon jól emlékszem, a családom társaságában, otthonról követtem a mérkőzéseket, akkor még szurkolóként, álmodozó kisgyerekként figyeltem a válogatott teljesítményét, és én is átéltem, mekkora boldogság szabadult fel akkor minden futballszerető ember szívében. Az a célunk, hogy ugyanezt meg tudjuk ismételni. Természetesen érezzük mi is, hogy az év legfontosabb mérkőzése előtt állunk, de ennek a nyomásnak édes tehernek kell lennie és extra motivációt kell adnia, hogy ilyen lehetőség van a kezünkben.

Sallai Roland szintén kiemelte, bár nagyon sajnálja, hogy a 12. játékosként mögöttük álló szurkolótábor nélkül kell most pályára lépniük a Puskás Arénában, bízik benne, hogy örömöt tudnak okozni a drukkereknek a tévéképernyőkön keresztül.

– A 2016-os Izland elleni Eb-meccset a tévében néztem. Azóta kicserélődött a csapat, generációváltáson mentek keresztül, de vannak most is elől extra játékosaik. Aki viszont a mi részünkről oda kerül a kapu elé, annak maximálisan koncentrálnia kell, legyen csatár vagy védő, ki kell használni a lehetőségeinket.

A Feirburg játékosa elmondta, ezen a szinten már nincsenek könnyű mérkőzések, a csapatnak minden helyzetben maximáisan oda kell tennie magát a pályán.

 Bár sok negatív hírt kaptunk ma, ami természetesen nem segített, profi játékosok vagyunk, ezeken túl kell tennünk magunkat és már a csütörtöki találkozóra koncentrálunk. Ki lehet jelenteni, hogy nem csak az én, de a társaim karrierjének is legfontosabb mérkőzése lesz ez az Izland elleni.

Frissítés: Kedd délben Szoboszlai Dominik megérkezett Telkibe, a férfi A-válogatott összetartására – teljes a keret.


Frissítés: A korábbi folyamatos negatív teszteredmények után Marco Rossi legutóbbi vizsgálata pozitív eredményt mutatott szerdán. Elkülönítése a játékosoktól, stábtagoktól azonnal megtörtént.

fotó:mlsz.hu