Szenzációs igazolás: Imre Bence nyártól a négyszeres BL-győztes THW Kiel játékosa lesz!

Az FTC férfi kézilabdacsapatának saját nevelésű, válogatott szélsője nyártól a világ egyik legjobb csapatában fog játszani.

Az FTC közlése szerint az első felnőtt-világversenyén, a januári, németországi Európa-bajnokságon a magyar válogatott egyik legjobbjaként állt helyt az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapatának 21 éves jobbszélsője, Imre Bence. Klasszisteljesítménye nem kerülte el a sztárklubok figyelmét sem. A zöld-fehér klub csütörtökön bejelentette,hogy a saját nevelésű játékosa nyártól a világ egyik legjobb csapatában, a THW Kielben folytatja a pályafutását.

Imre Bence 2013 szeptembere óta szerepel a Ferencvárosban, de nem túlzás az sem, hogy édesanyja, Kökény Beatrix révén születése óta a Fradi család tagja. Az utánpótlásban végigjárta a ranglétrát, az NB I-ben 2019 tavaszán mutatkozott be, azóta több mint 300 gólt szerzett felnőttcsapatban. Részese volt az elmúlt évek sikereinek, annak, hogy férficsapat kilépett a nemzetközi porondra, és ott kiemelkedő eredményeket ért el és Európa-liga nyolcaddöntőt játszhatott. A nagyszerű januári felnőtt Eb-szereplés előtt, tavaly nyáron junior-világbajnoki ezüstérmet nyert.

(Nyiri Zoltán, Imre Bence és Kökény Beatrix; fotó:fradi.hu)

A válogatott szélsőn következő állomáshelye, a THW Kiel vitán felül a legnagyobb klubok egyike férfi kézilabdában. Huszonháromszoros német bajnok, emellett négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját (2007, 2010, 2012, 2020). Jelenleg is világsztárok sorát tudhatja a keretében, a BL-csoportja élén áll, s nyártól pedig a magyar kézilabda egyik legígéretesebb játékosával erősödik tovább.

A FradiMédia felvétele:

Íme a német csapat bejelentése:

fotó: fradi.hu