Szétlövéssel kikapott a magyar női jégkorong-válogatott a szlovákok ellen

A magyar női jégkorong-válogatott szétlövéssel kikapott a szlovákoktól hétfőn a budapesti divízió I/A-s női jégkorong-világbajnokságon.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata – amely vasárnap 2-1-re verte a norvégokat – Huszák Alexandra távoli lövéséből, emberelőnyből szerzett korai vezetést, majd kivédekezett egy 47 másodperces kettős emberhátrányt a kilenc kiállítással tarkított első húsz percben – számolt be hétfő este az MTI.

A második harmadban csupán egy érvénytelen szlovák gólt láthatott a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum 878 fős közönsége, a záró felvonásban viszont megadottat is: Gasparics Fanni ziccere végén a kapuvason csattant a korong, az ezt követő gyors kontrából pedig egyenlítettek a szlovákok.

Következett a három a három elleni ötperces hosszabbítás, amelynek felénél “fórba” kerültek a hazaiak, ám nem tudtak élni a lehetőséggel. A döntés így a szétlövésre maradt, amelyben hat pár után a szlovákok bizonyultak jobbnak.

A magyar együttes szerdán Dániával találkozik. A csoportból – amelynek még Ausztria és Olaszország a tagja – az első kettő jut fel a legjobbak közé, az utolsó pedig kiesik.

Eredmény:
Szlovákia-Magyarország 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel
gól: Korenkova (46.), illetve Huszák (5.)

vasárnap játszották:
Magyarország-Norvégia 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

a magyar válogatott további programja:
Magyarország-Dánia, szerda 17.00
Magyarország-Olaszország, péntek 17.00
Magyarország-Ausztria, szombat 19.30