Tisztességes búcsú a BL-től

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata 3:2-re kikapott az olasz ASD Quattro Mori otthonában, így a csoportjában a harmadik helyen végzett a Bajnokok Ligája második csoportkörében, és januártól az Európa-kupában folytatja nemzetközi szereplését.

A budaörsiek az első három mérkőzésüket elvesztették, ám a csoport harmadik csapata, a francia Metz a Quattro Morit is oda-vissza legyőzte, így egy idegenbeli bravúrral még kivívhatták volna a BL-ben a továbbjutást Madarász Dóráék. A magyar válogatott rutinos játékosa mellett Dari Helga és Molnár Kendra kapott játéklehetőséget, Bachman Péter vezetőedző tehát a fiatalságnak szavazott bizalmat – számolt be a magyar szövetség.

Madarászon semmi sem múlt, legyőzte a román Tania Maria Plaiant és az orosz Elizabet Abraamjant is. Dari nem bírt a két hazai játékossal, és Molnár Kendra is kikapott az olasz Arianna Baranitól, így 3:2-es hazai siker lett a vége.

A Budaörs ezzel az erőviszonyoknak megfelelően a harmadik helyen végzett a csoportban, és az új évben a második számú kontinentális sorozatban, az Európa-kupa negyeddöntőjében folytatja szereplését.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
D-CSOPORT
ASD Quattro Mori (olasz)–SH-ITB Budaörsi SC 3:2
Abraamjan–Dari Helga 3:1 (–7, 4, 5, 7)
Plaian–Madarász Dóra 2:3 (–7, 9, 7, –4, 2:6)
Barani–Molnár Kendra 3:0 (10, 8, 5)
Abraamjan–Madarász 1:3 (–8, 4, –5, –8)
Plaian–Dari 3:1 (–9, 9, 6, 9)

A csoport végeredménye:
1. Metz TT (francia) 8 pont
2. ASD Quattro Mori 6
3. Budaörsi SC 4

fotó: MOATSZ