Tönnesen súlyosan megsérült

A vasárnapi BL-mérkőzésen két játékos is sérülés miatt nem tudta végig játszani a találkozót.

A Telekom Veszprém hivatalos honlapjának hétfői közlése szerint a második félidőben kieső Kent Robin Tönnesen Achilles-ín szakadást szenvedett. Kent lábát még vasárnap éjjel Budapesten gipszbe tették, amely után mentő hozta Veszprémbe. Reggel 7 órakor MRI vizsgálaton vett részt, amely véglegesítette a súlyos diagnózist. A műtétre várhatóan még a héten Norvégiában kerül sor, Kent legkésőbb holnapig elutazik Norvégiába. A műtét után minimum 6 hónapig nem tud játszani a jobbátlövő.

A veszprémi klub hálás Dr. Rodler Endrének, aki az éjszaka folyamán gyors és szakszerű segítséget nyújtott a játékos ellátásában, valamint a Hungarian Ambulance csapatának, akik a kórházi ellátás után hazaszállították a sérült játékost.

A mérkőzés 7. percében hagyta el a pályát Andreas Nilsson, akinek az ujja sérült meg. A hétfő reggeli röntgen alapján kiderült: a remek beállós ujja nem törött el, így nem vár rá hosszú kihagyás.

A veszprémiek a norvég légióson kívül Lékai Máté és Kentin Mahé játékára sem számíthatnak szombaton a MOL-Pick Szeged elleni bajnoki rangadón.

fotó: Telekom Veszprém