Torna Eb: Sikeres pódiumedzés a junioroknál

Jól teljesített a pódiumedzésen a Czifra Lili (DKSE), Balzsay Hanna (KSI SE), Bogyó Anna (KSI SE), Knight Anna (Postás SE), Maráczi Fruzsina (Delfin SI SE) alkotta magyar női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben.

Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatójának tájékoztatása szerint a Czifra Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina összetételű együttes valamennyi szeren jól szerepelt. Mind talajon, mind ugráson szép gyakorlatot mutattak be a versenyzők, felemáskorláton és gerendán volt egy-egy kisebb rontás – számolt be szerda este a magyar szövetség.

A hivatalos versenyprogram a junioroknak augusztus 12-én, pénteken kezdődik a selejtezőkkel, amely alapján kihirdetik az egyéni összetett és a csapateredményt is. Továbbá az itt elért pontszámok szerint alakul ki a szerenkénti finálé is. A lebonyolítás egyébként a felnőtt hölgyek selejtezőjéhez hasonló, tehát csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul. A magyar juniorok a 3. csoportban mutatkoznak be, többek között az olaszokkal, a portugálokkal, a belgákkal és a csehekkel.

A szakmai igazgató már azt is kihirdette, ki, melyik szeren indul: Czifra Lili, Balzsay Hanna és Bogyó Anna mind a négy szeren bemutatkozik, Knight Anna gerendán és talajon, míg Maráczi Fruzsina ugráson és felemáskorláton lesz érdekelt.

A Bácskay Csenge, Székely Zója, Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill összeállítású női felnőtt válogatott csütörtökön a 2. csoportban mutatkozik be a selejtezőben. Draskóczy Imre szövetségi kapitány közzétette, hogy kire, melyik szeren számít. Az eredeti szerleosztás módosult Székely Zója keddi kisebb lábsérülése miatt. Kovács Zsófia, Mayer Gréta és Makovits Mirtill mind a négy szeren szerepel, Bácskay Csenge ugráson és gerendán, míg Székely Zója csak felemáskorláton lép a szerhez. A 12.24-kor kezdődő 2. csoport élőben látható kapcsolásokkal az M4 Sport és a Duna World műsorán, továbbá az m4sport.hu weboldalon is.

Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatója:

Meg vagyok elégedve a lányokkal, az az igazság, hogy kiegyeznék egy ilyen versenyzéssel. Minden szeren megvolt a három bent maradó gyakorlat, ennek nagyon örülök. Gerendán volt egy kis hiba, de az ugrás és a talaj nagyon szépen sikerült, felemáskorláton volt még egy rontás, de az is azonnal javításra került, úgyhogy kifejezetten elégedett vagyok.

Altorjai Sándor, csapatvezető:

A junior csapat is ugyanúgy gerendán kezdett, ahogy a felnőttek. Szinte minden gyakorlatot megcsináltak a lányok, voltak apró hibák, de korrigálták őket. Nagyon összeszedettnek tűntek, nem voltak megilletődve, főleg ahhoz képest, hogy ők még ilyen nagy világversenyen nem voltak. Ha ugyanígy szerepelnek két nap múlva, akkor elégedett leszek. A felnőttek szerleosztása kapcsán: Székely Zója ugye a keddi pódiumedzésen talajon megnyomta a bokáját, de a további két szeren még végigment. Ahogy az orvosunk jelezte, szerdára megduzzadt a lába, ez kicsit korlátozta a mozgásban, ugyan kipróbálta reggel, de nem érzete jónak a lábát, így át kellett szervezni a csapatot. Zója csak korlátozni fog, ennek megfelelően a csapat kicsit átalakult. Nem örülök a sérülésnek, mert így az eredeti terveket meg kellett változtatni.

Közvetítés a televízióban és az interneten

Az augusztus 11-én, Münchenben kezdődő női felnőtt és junior tornász Európa-bajnokság élőben látható már a selejtezőktől kezdve a televízióban és az interneten. A televízióban az M4Sport és a Duna World közvetíti élőben, körkapcsolás keretében, míg az m4sport.hu oldalon az interneten, illetve további webes felületeken is látható a felnőttek és a juniorok kontinensviadala.

A televízióban (az M4Sport tájékoztatása szerint):

08. 11. csütörtök:

10:00-12:02, M4 Sport élő, M4 Sport online élő, Duna World élő

12:24-14:26, M4 Sport élő, M4 Sport online élő, Duna World élő

15:28-17:31, M4 Sport élő, M4 Sport online élő, Duna World élő

17:53-19:55, M4 Sport élő, M4 Sport online élő, Duna World élő

08.13. szombat:
Csapatdöntő

14:00-15:40, M4 Sport élő, M4 Sport online élő, Duna World élő

08.14. vasárnap:
Szerenkénti finálé

14:30-17:21, M4 Sport élő, M4 Sport online élő

Az interneten:
A juniorok versenye a gymtv.online, a felnőtteké a https://www.eurovisionsports.tv/europeangymnastics/ oldalon is látható, míg az élő pontozás a www.Munich2022.com weboldalon követhető.

Részletes program, 34. Női Európa-bajnokság (felnőtt & junior), München, (08.11-14.)

Augusztus 11. 10:00-19:55, felnőtt női selejtező; egyéni összetett eredményhirdetése
Augusztus 12. 12:20-19:50, junior selejtező; egyéni összetett- és csapatverseny eredményhirdetése
Augusztus 13. 14:00-15:40, felnőtt csapat finálé
Augusztus 14. 10:00-13:00 junior szerenkénti döntők
Augusztus 14. 14:30-17:30, felnőtt szerenkénti döntők
Augusztus 15. érkezés, Liszt Ferenc repülőtér 12.45

Fotó: MATSZ