Tour de Hongrie útvonal-bemutató gála – élő televíziós közvetítéssel

A Tour de Hongrie több mint kilenc évtizedes történetében első alkalommal mutatják be a verseny útvonalát gála keretében: az eseménynek március 12-én kedden az impozáns Budapest Music Center ad otthont.

A szervezők közlése szerint a világ legnagyobb nemzeti kerékpáros körversenyei – a Tour de France, a Giro d’Italia vagy a Vuelta a Espana – látványos gálaműsor keretében mutatják be évről évre útvonalukat a nagyközönségnek. A Magyar körverseny követi a „példaképeket”: március 12-én délelőtt a Budapest Music Center színpadán derül ki, hogy ebben az évben mely települések adhatnak otthont a Tour de Hongrie rajt- vagy célállomásainak.

Az eseményen a felszólalók között lesz Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, meghívást kaptak Tour de Hongrie állomásait fogadó települések polgármesterei, küldöttségei, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Tour de France rendezőjeként is ismert Amaury Sport Organisation képviselői, a verseny támogatói, partnerei és természetesen maguk a főszereplők, a hazai kerékpárosok is.

Ugyancsak a vendégek között köszönthetik majd a Tour de Hongrie Facebook-játékának nyerteseit is.

Az útvonal-bemutató gála rangját emeli, hogy azt az M4Sport televíziós csatorna élőben közvetíti, a helyszíni program 10:30 órakor, az élő adás pedig 11:00 órakor kezdődik.

A Tour de Hongrie, a Magyar Kerékpáros Körverseny 40. kiírására kerül sor ebben az évben, a verseny 2019. június 11-én rajtol és 16-án ér véget. A hatnapos nemzetközi sporteseményt a világ minden táján figyelemmel kísérhetik majd a tévénézők.