Ungvári Attila kiesett Tokióban

Ungvári Attila elvesztette első mérkőzését és kiesett kedden a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

A 81 kilós Ungvárinak nem volt szerencséje a sorsolásnál, már a 64 közé jutásért tatamira kellett lépnie. Az egyiptomi Mohamed Abdelaallal csapott össze, aki ötszörös Afrika-bajnoknak mondhatja magát. A kétszeres Eb-bronzérmes magyar eddig egyszer találkozott a 31 éves riválissal, és áprilisban legyőzte őt az antalyai Grand Slamen – számolt be az MTI.

Második meccsükön a 32 esztendős Ungvári – az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós öccse – az első pillanattól próbálta érvényesíteni a papírformát, de nem találta a fogást ellenfelén. A mérkőzésvezető némi meglepetésre már 50 másodperc után kiosztott mindkettőjüknek egy-egy intést, majd egy perc múlva újra. A Ceglédi VSE versenyzője sikertelenül próbálkozott dobással, továbbra is ment előre, de az egyiptomi jól hárította támadásait. Így akció nélkül jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig. A ráadásban annyit változott az összecsapás képe, hogy Abdelaal némileg aktívabb lett. Egy perc 20 másodperc telt el, amikor az egyiptomi cselgáncsozó támadása után a bíró harmadszor is intette Ungvárit, aki ezzel elvesztette a találkozót.

Megvolt a felépített taktikám a mérkőzésre, de ezt nem sikerült megvalósítani. Igyekeztem lefogni a bal kezét, leszedni a nyakamról. Az elején balra dolgoztam, aztán az edzőm szólt, hogy jobbra próbáljam, de ez sem vezetett eredményre. Nagyon sajnálom, hogy így alakult” – nyilatkozott Ungvári Attila.

A két gyors kettős intésről azt mondta, ez őt is meglepte, főleg az előző naphoz képest, amikor alig osztottak intést a bírók.

Az egyiptomi a végén csinált három olyan akciót, ami elég erősnek nevezhető, bár nem ért pontot, de ahhoz látványos volt, hogy a bíró engem harmadszor is megintsen” – tette hozzá.

Kedden még a 63 kilogrammban szereplő Özbas Szofi szerepel a cselgáncstornán a magyarok közül.

 

fotó: MTI/Czeglédi Zsolt