A futásnak köszönheti szerelmét Kokó

Kovács Kokó István el sem tudja képzelni, milyen ember lenne sport nélkül.

A mozgás gyerekkora óta része az életének. Kevesen tudják, de profi ökölvívó karrierje mellett szinte minden sportágat kipróbált és kisfiával is szeretné idejekorán megismertetni a szülei számára fontos sportágakat. Az olimpiai bajnok a megújult Fitbalance egyik arca, műsorvezetője, aki örömmel vesz részt május 4-én, a magyar sport fesztiválján.

Amilyen emberré lettem, aki most vagyok, azt a sportnak köszönhetem. Olyan szinten szerves része az életemnek, hogy a gondolataimat, cselekedeteimet is meghatározza, hogy sportolóként élek. Az, hogy a Fitbalance egyik műsorvezetője vagyok, szintén a sportmúltamra vezethető vissza. Nem tudok nem sportolóként élni, ez az éltető levegőm – vallja Kokó, aki a golftól a kézilabdáig szinte minden sportágat kipróbált, majd a profi pályafutását követően amatőr triatlonosként is sikereket ér el.

Amikor az élsportot befejeztem, hasonló erőpróbát kerestem. Először a futás jött, amihez a maraton lefutását tűztem ki célul. Az első néhány maratonom után újabb kihívásként kezdtem bele a triatlonba. Az Ironman, a teljes táv, a sportág csúcsa, ezt pedig már négyszer teljesítettem. A maratont tizenhétszer futottam le, Európa szinte minden nagyvárosában: Moszkvában, Berlinben, Madridban, Párizsban, Barcelonában, Rómában, Athénban, Bécsben, Hamburgban, sőt háromszor New Yorkban is  – mesélte a sportoló, aki szerelmét is a futásnak köszönheti.

Kata a maratonfutásban szakmailag a magyar élvonalat képviseli, két hete a bécsi félmaratont nyerte meg hatalmas idővel és jelenleg is ő a magyar ranglistavezető. Április 28-án Hamburgban is együtt álltunk rajthoz. Nagyon céltudatos atléta az életem párja, akiben ugyanazokat a tulajdonságokat fedezem fel, mint magamban. A kisfiunk is elképesztően aktív, hogy sportoló lesz-e belőle, majd kiderül. A két nagyfiamnál sem határoztuk meg előre, hogy mit mozogjanak, de az biztos, hogy minden olyan sportággal megismertetjük őt, ami a gyerekeknek fontos. Úszni mielőbb szeretnénk megtanítani, aztán jöhet a futás és az atlétika – vázolta terveiket Kovács István.

Fitbalance – május 4. Papp László Budapest Sportaréna