A magyarok egyedüli európaiakként az első 10-ben zártak az I. FISU e Sport Challenge versenyen

Ázsiai egyetemisták vitték el a trófeát az I. FISU 2020 eSport Challenge FIFA20 versenyén.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hétfői tájékoztatása szerint az Ázsiai egyetemisták győzelemével zárult a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) által szervezett verseny. A FIFA20 játékban csapott össze 5 kontinens 25 országának 44 egyetemista játékosa, a férfiak versenyében hazánkat Borkai Ádám (Széchenyi István Egyetem) és Vári Henrik (Edutus Egyetem) képviselték.

(Borkai Ádám)

A férfiaknál 32 fővel indultak meg a küzdelmek 8 egyenlő létszámú csoportra osztva, kilenc európai, hat amerikai, tizenegy ázsiai, három afrikai és három ausztráliai és óceániai játékos részvételével Borkai Ádám a „G”, Vári Henrik a „D” csoportba kerültek, ahol remek teljesítménnyel kezdtek, így a verseny harmadik játéknapján már továbbjutást ünnepelhettek, ráadásul egyedül képviselték az európai kontinenst a playoffban.

(Vári Henrik)

Az egyenes kieséses szakaszban azonban fordult a szerencséjük, így sajnos a legjobb 16 csapat között búcsúztak. Borkai a perui Suareztől kapott ki 5-2-re, míg Váritól a technikai ördöge vette el a lehetőséget, hogy bizonyítson az uruguayi Diego Guerra ellen.

A végső sorrend az alábbiak szerint alakult a férfiak mezőnyében:
1. hely: AL DHUHLI, Amran – Modern College of Business and Science (Omán)
2. hely: MOHAFEZATKAR SERESHKEH, Masih- Islamic Azad University of Gazvin (Irán)
3. hely: HENRIQUES-GOMES, Dillon- Swinburne University of Technology (Ausztrália)
… 9. hely: Vári – Edutus Egyetem (Magyarország), Borkai – Széchenyi István Egyetem (Magyarország)