Döntőbe jutott a Babos-Mladenovic kettős a WTA-vb-n

Nehéz, roppant nehéz elődöntő várt Timire és Kristina Mladenovicra, hiszen a háló túloldalán a mezőny egyik legjobb és legkeményebb kettőse várt. Ráadásul a két kettős legutóbbi meccse egészen elképesztő csatát, sajnos ausztrál-amerikai diadalt hozott a US Open döntőjében.

A Timi Team szombat esti közlése szerint Ezúttal is rendkívül szorosan alakult a nyitó felvonás. A 47 perces első játszma kezdetén Barty és Vandeweghe brékelt 30-ra, de utána csak egy labdamenetet nyert adogatóként. A folytatásban egyik páros sem jutott bréklabdához, így jöhetett a tie-break.

A rövidítésben végig Barty és Vandeweghe vezetett, a harmadik minibrék, 5-4 után már döntőnek bizonyult.

A 38 perces második felvonás aztán fordulatot hozott! Timi és Kiki Mladenovic egyre pontosabban játszott, 2:1 után nagy csatában, brékelt 40-re. Az előny a hetedik játékban eltűnt, de utána újra sikerült elnyerni az ellenfél szerváját! A 0-ra elhozott fogadójáték után sem lehetett megnyugodni, Barty és Vandeweghe egy szettlabda hárítása után kétszer is brékesélyhez jutott. Végül Timi és Kiki Mladenovic le tudta zárni a szettet.

A döntő rövidítés remekül indult, aztán elképesztően izgalmasan alakult. Timi és társa két fogadóponttal 5-1-re elhúzott, de hamarosan már 6-6 volt az eredmény. Szerencsére az utolsó fogadópontot, 8-8 után a magyar-francia páros nyerte, majd adogatóként lezárta a meccset.

Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a vasárnapi döntőben az 1. helyen kiemelt Barbora Krejčiková-Kateřina Siniaková kettős lesz.

Az 1995. december 18.-án született Krejčiková hétfő óta 1. helyen áll a világranglistán, ez karriercsúcs. A cseh játékos eddig 3 WTA-, 1 WTA-125-ös és 19 ITF-versenyt nyert párosban.

Az 1996. május 10.-én született Siniaková hétfő óta 1. helyen áll párosban a világranglistán, ez karrierje legjobbja. A cseh játékos eddig 3 WTA-, 1 WTA125-ös- és 4 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

Nagyon örülök a mai meccsnek,nyilván a US Open döntőjének elvesztése után nehéz meccsre számítottunk. Mint mindig, most is tele volt érzelmekkel a meccs, de külön öröm számomra,hogy kordában tartottuk az érzéseinket és felül tudtunk kerekedni az izgalmakon. Kikivel megint bebizonyítottuk, hogy csapatkent vagyunk jók: amikor én picit rosszabbul játszottam, ő húzta a szekeret és ez fordítva is igaz volt. Próbáltunk végig agresszívan,bátran játszani,a döntő rövidítést is ezért nyertük meg. Örülök, hogy tanultunk a US Openen elkövetett hibánkból! Nagyon boldog vagyok, hogy már második éve döntőben vagyok az év végi tornán, szerintem ez fantasztikus eredmény és természetesen alig várom a döntőt. Biztos vagyok benne,hogy nagyon nagy meccs lesz, igazi presztízscsata, remélem, mindent kiadunk magunkból a szezonzáró meccsen. Itt lenni jutalom, az már hab a tortán,hogy megint döntőben vagyunk! Taktikailag felkészültnek érzem magunkat, úgyhogy minden adott egy jó meccshez. Ma természetesen elfáradtunk,de azt nem mondanám,hogy ne lenne még mozgósítható energiánk. Szóval készen állunk!”– nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján a babostimea.hu-n.

A mérkőzés 1 óra 38 percig tartott.

Idén Krejčiková és Siniaková nyert a Roland Garroson és Wimbledonban.

Eredmények, elődöntők:

páros:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia 2.)-Ashleigh Barty, CoCo Vandeweghe (ausztrál, amerikai) 6:7 (5-7), 6:3, 10-8 – döntő rövidítés

korábban:
Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova (cseh, 1.)-Andrea Hlavackova, Barbora Strycova (cseh, 3.) 6:3, 6:2

korábban:

egyes:
Stephens (amerikai, 5.)-Ka. Pliskova (cseh, 7.) 0:6, 6:4, 6:1
Szvitolina (ukrán, 6.)-Bertens (holland, 8.) 7:5, 6:7 (5-7), 6:4

(MTI)

fotó: wtafinals.com