Elődöntőbe jutott a magyar curling-csapat az EYOF-on

Fokozódnak az izgalmak a szarajevói 14. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Csütörtökön tovább meneteltek a curlingesek, így a fesztivál utolsó versenynapján a rövidpályás gyorskorcsolyázó vegyesváltó mellett ők is éremért léphetnek jégre. De nézzük a nap krónikáját…

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának csütörtöki beszámolója szerint az olimpiai fesztivál utolsó előtti versenynapja legfontosabb eseményének a magyar-dán curlingtalálkozó ígérkezett. A tét igen nagy volt, hiszen a találkozó győztesére az elődöntő vár. A dánok kezdték jobban a találkozót két kő előnnyel, amit a magyarok a második endben hamar kiegyenlítettek. Ezután a magyar válogatott három endben is 2-2 követ sikerrel helyezett el a kör közelében, amire a dánok csak két egy köves enddel tudtak válaszolni. Az utolsó endet már le sem játszották. A magyarok 8-4-es győzelme azt jelentette, hogy a csoportban veretlenül első britek mögött a magyarok jutottak be az elődöntőbe. Az ellenfél Svájc válogatottja lesz. A helvétek szintén veretlenül nyerték meg a B csoport küzdelmeit. Az elődöntőket és a döntőt pénteken rendezik.

Sífutóink a sprint számban a kvalifikációs futamból nem kerültek be a 30 versenyzőt számláló kieséses szakaszba. Laczkó Evelin a 72., Kocsik Nóra a 76., Balog Zoárd Ákos a 90. helyen fejezte be a versenyt. Ezzel sífutóink számára befejeződtek a versenyek Szarajevóban.

Alpesi síben a fiúk óriás-műlesikló versenyszámát rendezték. A magyar fiatalok sikerrel teljesítették mindkét futamot, Tausz András a 47., Hoque Isbat Áron a 69. helyen fejezte be a versenyt.

A műkorcsolyázó Láng Júlia az előzőleg elért hetedik helyezése után több ugrását is elrontotta, így hat helyet hátrább csúszva a 13. lett.

A szarajevói olimpiai fesztivál első napján a rövidpályás gyorskorcsolyázó Talabos Attila 1500 méteren aranyérmet nyert, másnap Bontovics Balázs bronzérmes lett, 17 éremre gyarapítva a magyar téli EYOF-érmek számát.

Pénteken este rendezik a záróünnepséget, majd a Magyar Ifjúsági Csapat szombat reggel indul haza Szarajevóból.

 

fotó: MOB / Szalmás Péter