Esőáztatta sikerek Nyíregyházán

A nőknél a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros győzött az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság nyíregyházi fordulóján is. A férfiaknál viszont új első avattak, a Hajós Artúr, Stréli Bence páros nyert, ám a nyereményautót jogosítvány hiányában még nem ők vezetik…

A szervezők beszámolója szerint egy éve még egymás ellen játszott Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a nyíregyházi ob-forduló döntőjében, így akkor törvényszerűen csak egyikük örülhetett. A Lakatos Enikővel induló Lutter egyetlen vereséget szenvedett a 2017-es ob-sorozatban, mert Szombathelyi és Vacsi Evelin győzött Nyíregyházán. Eltelt azonban egy év, összeállt a Lutter, Szombathelyi álompáros, amely Tata után Nyíregyházán sem talált legyőzőre az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával zajló strandröplabda-bajnokságban. Az elődöntőben erőteljes, ellentmondást nem tűrő játékkal múlta felül a Kiss Viktória, Oláh Vivien kettőst, majd a döntőben a Háfra Dominika, Szabó Dorottya páros nem tudott szettet rabolni tőle. A bronzmeccsen élete legjobb eredményét érte el a Katona Janka, Sákovics Virág kettős, amely legyőzte Oláh Vivienéket.

A férfiaknál is majdnem megismétlődött a tatai eredmény, hiszen az akkor első Kiss Dániel és Takács Gergely a pénzügyőrös klubtárs Jánossy Bálintot és Bán Viktort felülmúlta a fináléért. A döntőben aztán a fiatal Hajós Artúr, Stréli páros következett, amelyik a tatai fordulót az ifjúsági olimpiai selejtező miatt hagyta ki. A fiatalok cseppet sem illetődtek meg életük első felnőtt ob-forduló döntőjében, s bár az első játszmát elveszítették, az eleredő esőben fordítottak, és megnyerték a nyíregyházi ob-fordulót. A harmadik hely a Jánossy, Bán egységé lett, a Tatán Berkes Zoltánnal ezüstérmes Soós Izsáknak immár Krekk Zoltánnal a negyedik hely jutott.

MKB_Pannonia_Strandroplabda_magyar_bajnoksag02_Nyiregyhaza_2018_sportmenu

Mindez egyébként már a nyíregyházi Kossuth téren történt, hiszen vasárnap csak a két nem elődöntőit rendezték meg az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben, a helyosztókra a mezőny áttelepült a város főterére, ahol impozáns „díszletben”, népes közönség előtt döntötték el az érmek sorsát. Az elmúlt napokban a már-már kötelezővé váló időjárás-jelentés részeként megjegyeznénk, hogy ugyan a szél már nem hátráltatta a játékosokat, a férfidöntő végére eleredt az eső.

A két győztes bruttó 200 ezer forintot nyert (a másodiknak 150, a harmadiknak 100, a negyediknek 50 ezer forint jutott), ráadásként a július 20-án kezdődő dunaújvárosi fordulóig ismét vezetheti a szponzor által felajánlott Volkswagen Polót. Igaz, a Hajós, Stréli páros egyik tagjának sincs jogosítványa, így az autót valamelyik szülő fuvarozza haza.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG,
2. FORDULÓ, NYÍREGYHÁZA

Eredmények

Férfiak

Elődöntő

Hajós Artúr, Stréli Attila Bence (Strandröplabdázásért SE)–Krekk Zoltán (Strandröplabdázásért SE), Soós Izsák (GRC) 2:0 (15, 15)

Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE)–Bán Viktor, Jánossy Bálint (Pénzügyőr SE) 2:0 (18, 15)

A 3. helyért
Bán Viktor, Jánossy Bálint (Pénzügyőr SE)– Krekk Zoltán (Strandröplabdázásért SE), Soós Izsák (GRC) 2:1 (–19, 17, 12)

Döntő
Hajós Artúr, Stréli Attila Bence (Strandröplabdázásért SE)–Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE) 2:1 (–19, 12, 11)

MKB_Pannonia_Strandroplabda_magyar_bajnoksag04_Nyiregyhaza_2018_sportmenu

Nők

Elődöntő
Lutter Eszter (Gödöllői RC), Szombathelyi Szandra (Nyíregyházi Sportcentrum)– Kiss Viktória, Oláh Vivien (Gödöllői RC) 2:0 (13, 10)
Háfra Dominika, Szabó Dorottya (ÓSSC)–Katona Janka, Sákovics Virág (MAFC) 2:0 (12, 12)

A 3. helyért
Katona Janka, Sákovics Virág (MAFC)–Kiss Viktória, Oláh Vivien (Gödöllői RC) 2:0 (16, 19)

Döntő
Lutter Eszter (Gödöllői RC), Szombathelyi Szandra (Nyíregyházi Sportcentrum)– Háfra Dominika, Szabó Dorottya (ÓSSC) 2:0 (11, 15)

MKB_Pannonia_Strandroplabda_magyar_bajnoksag03_Nyiregyhaza_2018_sportmenu