Hősöknek főzünk! Így segíti a Fradi a Szent László Kórházat – videó

Az FTC és az LSH közös akciójában minden nap 140 adag ételt készítenek és szállítanak ki ebédre a Szent László Kórház hőseinek, az intézmény dolgozóinak.

A zöld-fehérek csütörtöki közleménye szerint a Ferencvárosi Torna Club elismeréssel adózik a koronavírus-veszély ellen küzdő valamennyi egészségügyi dolgozó, orvos, nővér, ápoló megfeszített munkája előtt. A klub életében kiemelten fontos szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás, ezért a járvány terjedésének kezdete óta segíti a bajba jutottakat, illetve azokat, akik ezekben az időkben is emberfeletti módon küzdenek mindannyiunkért.

Márciusban az FTC vezetői és munkatársai, valamint labdarúgói, az első csapat edzői, továbbá a szakmai stáb tagjai 15 millió forintot ajánlottak fel a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.

Ehhez a kezdeményezéshez később csatlakoztak az FTC jégkorong-, kézilabda- és vízilabda-szakosztályainak vezetői, szakemberei, sportolói, valamint munkatársai, akik 5-5-5 millió forintot, együtt tehát 15 millió forintot ajánlottak fel a koronavírus-veszély elleni küzdelem megsegítésére az Uzsoki Utcai Kórház Mobilitás Alapítványának.

A Groupama Arénát üzemeltető Lagardère Sports Hungary Kft. és munkatársai pedig 10 millió forintot utaltak át a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.

A legújabb kezdeményezésben a Ferencvárosi Torna Club és a Lagardère Sports Hungary Kft. közös akcióban segíti azt a nem mindennapi küzdelmet, ami a zöld-fehér labdarúgócsapat otthona, a Groupama Aréna közvetlen közelében zajlik.

2020. április 8-tól kezdve naponta 140 adag meleg ebédet, valamint tízórait szállítanak ki áprilisban a Groupama Aréna konyhájából a Szent László kórház hőseinek, az intézmény dolgozóinak.

Az akcióhoz csatlakozik a Groupama Aréna cateringes partnere, az Eventrend Kft., melynek dolgozói az ebédet elkészítik és eljuttatják a kórházba, illetve a Pek-Snack Kft., amely a tízórai étkezéseket segíti termékeivel.

Amint a klub közleményében is írja: „hiszünk abban, hogy ezekben a nehéz időkben az összefogás mindennél fontosabb, így ezzel az apró segítséggel szeretnénk támogatni az egészségügyi dolgozók folytonos, heroikus küzdelmét”.

fotó: fradi.hu