Mától Teqball VB Budapesten, sztárvendég Ronaldinho – videó

Ma reggel 9 órakor a Hungexpon kezdetét veszi a Teqball Világbajnokság, amelyen 57 ország 158 sportolója küzd meg az aranyéremért. A brazil focilegenda, Ronaldinho is részt vesz a három napos versenyen.

A szervezők tájékoztatása szerint a három nap során 57 ország 158 sportolója vesz részt az idei Teqball Világbajnokságon, amelynek ezúttal Budapest ad otthont. A Hungexpon tartott, összesen 150.000 dolláros összdíjazású világversenyen  egyéniben, párosban és vegyespárosban küzdenek majd a legjobbak az aranyéremért.

Az idei világesemény lesz a legnagyobb a sportág történetében, tizenöt országgal népesebb a mezőny, mint tavaly, a 2017-es, első világkupához képest pedig közel háromszorosára növekedett a résztvevő országok száma.

A hivatalos sorsolást csütörtök este tartották, majd a verseny péntek reggel 9 órakor veszi kezdetét a csoportmeccsekkel, amit szombaton a kieséses szakasz és az egyéni döntő követ. A világbajnokság vasárnap a páros és vegyespáros bronzmérkőzéssel folytatódik a Hungexpon. A program vasárnap este a Fáy úti új Vasas sportcsarnokban fejeződik be, ahol Ronaldinho egy nagyszabású All Stars Meccs keretében szórakoztatja a közönséget, a viadalt záró döntő mérkőzések és a díjátadó ünnepség előtt. Az esemény vasárnap esti záróeseményen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter mond köszöntőbeszédet, majd részt vesz a díjátadásban is.

A rendezvény célja az is, hogy bemutassa a világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportágát, amelyet az Ázsiai Olimpiai Bizottság (OCA) és az Afrikai Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége (ANOCA) is elismertek, és 2032-re akár hivatalos olimpiai versenyszámmá válhat.

A FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) alelnöke, Huszár Viktor így fogalmazott: “Ez lesz az eddigi legnagyobb világbajnokságunk, ami egyértelműen jelzi a Teqball elmúlt években produkált erőteljes növekedését. Ez idő alatt versenynaptárunk, rajongói bázisunk és stratégiai partnereink száma is jelentősen bővült. Büszkék vagyunk arra, hogy visszahozhatjuk a világversenyt Budapestre, ahol ez az egész kezdődött, és hogy megmutatjuk fővárosunkat a résztvevő versenyzőknek, edzőknek és a delegáltaknak, miközben egy izgalmas versenyt rendezünk a nézők számára.

Montenegró és Románia célja az egyéni és páros bajnoki cím megvédése lesz, amelyért a hazaiak erős csapatával szállnak szembe, illetve a nemzetközi Teqball mezőny legfrissebb szereplőivel: Dzsibuti, Argentína, Norvégia, Elefántcsontpart és Cook-szigetek.

A Teqball mérnökien megtervezett, ívelt asztala világszerte népszerű a profi futballisták között és a felkészülés hasznos eszköze 9 Premier League klubnál, illetve több La Liga, Bundesliga, Seria A és MLS csapatnál.

A sportág népszerűsítését támogatta több szupersztár futballista a Teqball asztal mellett készített social media videóiban, így Ronaldinho, Lionel Messi, Neymar, Marcelo, Jessie Lingard, Douglas Costa, Eden Hazard, Philippe Coutinho, Puyol, Cafu, Figo és William Gallas.

A hétvégén debütáló új LITE verzióval a Teqball asztalok elérhetővé válnak otthoni, szabadidős használatra is.