2021 elejére halasztják a 2020-as puszani asztalitenisz csapat-vb-t

Hivatalossá vált, hogy 2021 elejére halasztják a 2020-as puszani csapat-világbajnokságot.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség szerdai tájékoztatása szerint a Delhiben megtartott januári személyes találkozót követően idén már hetedik alkalommal tanácskozott online formában a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) végrehajtó bizottsága.

A mostani ülést követően hivatalossá vált, hogy az eredetileg idén márciusra kiírt puszani csapat-világbajnokságot még idén szeptemberben sem lehet megrendezni, mivel a koronavírus-járvány miatt a résztvevők többsége nem tudna Dél-Koreába utazni. A végrehajtó bizottság megegyezett a helyi szervezőkkel abban, hogy a csapat-vb-t 2021 első hónapjaira halasztják. A pontos dátumról a végrehajtó bizottság következő, július 10-i ülésén születik döntés.

Amennyiben a járvány alakulása nem teszi lehetővé a 2020 utolsó negyedévére tervezett normál lebonyolítású nemzetközi versenyek megrendezését, úgy az ITTF alternatív megoldásként szűkebb körű tornákat iktatna a versenynaptárba. Ezzel kapcsolatban csak akkor hoz végső döntést a szövetség, ha javulás áll be a járványhelyzetben.

Az ebből a célból felállított munkacsoport folyamatosan nyomon követi a vírussal kapcsolatos eseményeket, amelyek az idei férfi és női világkupa sorsát is meghatározzák.

Az ITTF szintén vizsgálja a jövő évi egyesült államokbeli egyéni vb körüli helyzetet. Amíg a puszani csapat-vb időpontja nem ismert, addig a 2021. június 17–26-ra tervezett egyéni világbajnokság időpontja is kérdéses.

Bármilyen esemény is lesz megtartva, azon szigorú előírásokat kell majd betartani, mivel a legfontosabb továbbra is a résztvevők egészsége és biztonsága.