A 22-szeres EVEREST CSÚCSMÁSZÓ, Ngima Nuru Sherpa Magyarországon!

2019. november 22-én Budapesten és november 30-án Baján tart előadást Ngima Nuru Sherpa, a 22-szeres EVEREST CSÚCSMÁSZÓ és barátja – kollégája, Lhakpa Tenzing Sherpa, trekking túravezető, hogy megismertessék az érdeklődőkkel kultúrájukat, a Serpák, vagyis a „keletiek” életét.

A szervezők tájékoztatása szerint előadásaikban bemutatják a helyiek életét; az Everest-expedíciókon szerzett tapasztalataikat, élményeiket osztják meg a hallgatósággal. Fontos és aktuális témákat is feszegetnek, mint a környezetszennyezés – hulladékfeldolgozás, és az egyre növekvő embertömeg a hegyen. De mindezek mellett megismerhetjük a világuk igazi arcát, a vallásukat, az oktatást és a kitörési lehetőségeket a völgyből, ahol élnek.

Ngima Nuru Sherpa, ZeroWaste Nagykövet 22-SZERES EVEREST CSÚCSMÁSZÓ és Lhakpa Tenzing Sherpa trekking túravezető „Leave no trace” élharcos.

 
„Nem a rekorddöntés a célom. A Mount Everest a munkám” – mondta Ngima Nuru Sherpa idén júniusban, miután 22. alkalommal érte el a világ legmagasabb pontját. Ő a legfiatalabb hegymászó, aki több mint 20-szor ért fel a csúcsok csúcsára. Emellett környezetvédelmi harcos, csapataival folyamatosan tisztítják a hegyet, legutóbb három tonna szemetet gyűjtöttek össze. Lhakpa Tenzing Sherpa cége turisták részére szervez hegyi trekking túrákat Nepálban, az Everest 5344 méteren fekvő alaptáboráig. „Annak érdekében, hogy a legérdekesebb és leggazdagabb túraélményt nyújthassuk a külföldi turisták számára jelentősen hozzájáruljunk Nepál helyi idegenforgalmi iparához is.” 

INFORMÁCIÓK:

BUDAPEST
DÁTUM: 2019. november 22., péntek, 19:00–21:00
HELYSZÍN: Budapest, Testnevelési Egyetem, Alkotás u. 44. (Athén előadó)
 
BAJA
DÁTUM: 2019. november 30., szombat, 18:00–20:00
HELYSZÍN: Baja, Bajai Városi Színházterem
 
Nemzetközi előadások fotókkal, filmekkel angol nyelven, tolmács kíséretével.
JEGYEK KAPHATÓK:
 

Budapesti előadásra: elővételben a www.jegymester.hu oldalon, és az előadás napján a helyszínen korlátozott számban.