A Kopaszi gáton rendezik meg a magyar-orosz Davis Kupa mérkőzést

A Kopaszi gáton rendezik az oroszok elleni feljutási találkozót.

A Magyar Tenisz Szövetség csütörtöki közlése szerint az előzőleg bejelentett Margitszigeti Atlétikai Centrum helyet új helyszínt kellett választani az utóbbi évtizedek legfontosabb hazai Davis Kupa összecsapásának.

A Világcsoportba kerülésért az orosz válogatott ellen léphetnek pályára a mieink, ehhez pedig megfelelő körülmények kellenek, sőt az ITF szigorú követelményeinek is meg kell felelni.

A vizes világbajnokság elindulásával és a helyszínek kialakításának véglegesítésével látszott, hogy a VB után a helyreállítási munkálatok több időt vesznek igénybe, mint az várató volt. A főváros nem tudta garantálni az ütemtervet, így jelen helyzetben mi nem tudjuk garantálni az ITF felé a mobil pálya megépítését és annak megfelelő minőségét.

Ezért aztán új helyszín után néztünk, ami jól megközelíthető, sok parkolóhellyel rendelkezik és kellő színvonalasan tudjuk megrendezni a találkozót. Az utóbbi években megújuló Kopaszi gátra esett a választás, mely már több sporteseménynek is otthont adott és magas színvonalú pihenőhellyé nőtte ki magát.

Itt fogunk egy mobil pályát és egy 4000 férőhelyes stadiont felállítani, ahova szeretettel várunk mindenkit.”- mondta Richter Attila, az MTSz főtitkára.

Jegyeket a helyszínen is lehet majd kapni, de érdemes az augusztus elején elinduló online értékesítésen keresztül megvásárolni a belépőket, mert már előzetesen is óriási az érdeklődés az esemény iránt.

Vélemény, hozzászólás?